ΑθλητισμόςΑρχείο

Diomides Arena

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, το σώμα αποφάσισε να εκδώσει συγχαρητήριο ψήφισμα και να επιχορηγήσει εκτάκτως την ομάδα Χαντμπωλ του Διομήδη που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup στην Ελβετία.

Επιπλέον, ψηφίστηκε η συνολική αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Άργους – Μυκηνών με σημαντικότερη αλλαγή την ένταξη του Κλειστού Γυμναστηρίου Άργους στο τεχνικό πρόγραμμα. Υπολογίζεται πως η «Διομήδης Αρένα» θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από 2 χρόνια και θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών με 3000 θέσεις περίπου, ώστε να μην αναγκάζεται ο Διομήδης κυρίως να «ξενιτεύεται» στο Λουτράκι ή στην Πάτρα προκειμένου να δώσει εκεί τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν ακόμα:

-Η εκτέλεση προμήθειας εξοπλισμού πάρκου Ν. Κίου  (κατασκευή πάρκου αναψυχής στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου)

-Η δημιουργία αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού στην πόλη του Άργους (σχετ. η υπ’ αριθ. 47/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

-Η τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2012 της ΚΕΔΑΜ

-Η αγορά 3 νέων απορριμματοφόρων 10 κυβικών και

-Η επιχορήγηση του Ιερού Ναού Κεφαλαρίου προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες μελέτες προστασίας των βράχων και σπηλαίων

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον Διομήδη και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος: “Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
 Ο θρίαμβος σας με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης, αποτελεί στην κυριολεξία μια μεγάλη νίκη.

Η ομάδα του Άργους έγραψε ιστορία στην ελβετική πόλη Τουν, κατακτώντας το Challenge Cup, το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο και τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στα χρονικά του ελληνικού χάντμπολ.
Η αγωνιστικότητα, το πείσμα, η δύναμη, η θέληση και το πάθος έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι Αργολιδείς όταν πραγματικά θέλουμε, τότε μπορούμε.
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, μεταφέρετε στους παίκτες και στον προπονητή του Διομήδη κ.Δημητρούλια τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη τεράστια επιτυχία σας. Μας κάνατε υπερήφανους και σηκώσατε ψηλά την ελληνική σημαία”.