ΠολιτικήΑρχείο

Υπάρχει ζωή εκτός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 
Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας, με τη συμμετοχή του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, διοργανώνει «Εκδήλωση – Συζήτηση» προκειμένου να συζητηθεί και να διαμορφωθεί από κοινού η πολιτική πρόταση της Aντικαπιταλιστικής Aριστεράς για τη συγκρότηση ενός μαχητικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής ως απάντηση  διέξοδο απέναντι στις εξοντωτικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας επιβάλλουν.
Θα μιλήσουν οι Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής), Δημήτρης Σαραφιάνος (Δικηγόρος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Παναγιώτης Σωτήρης (Πανεπιστημιακός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/12
7:00 μμ
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/12
7:00 μμ
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

).
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση με αφορμή την πολιτική εκδήλωση (Τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια έχουν φέρει το λαό σε απόγνωση: απολύσεις, ανεργία, κόψιμο μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση και υγεία συνθέτουν το πάζλ της κοινωνικής καταστροφικής πολιτικής. Κάθε φορά που οι τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) ψήφιζαν μέτρα εξαθλίωσης και φτωχοποίησης, με πιο πρόσφατα αυτά του Νοέμβρη, έθεταν εκβιαστικά το δίλλημα: «ή μέτρα ή θα τεθεί εκτός ευρώ η χώρα», «ή μνημόνιο ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοινωνική καταστροφή». Είναι αυτό το δίλημμα πραγματικό; Αποτελεί η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. καταστροφή? Ή μήπως ισχύει το εντελώς αντίθετο?
Η πολιτική των Μνημονίων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εγχώριες κυβερνήσεις για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Απέναντι στα εκβιαστικά και ψεύτικα διλήμματα κυβέρνησης και Ε.Ε., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντάει πως υπάρχει άλλος δρόμος).