ΟικονομίαΑρχείο

Με ΣΔΙΤ θα γίνει πολιτικό το αεροδρόμιο Τρίπολης

Την υλοποίηση εμπορικού και επιβατικού αμιγούς low cost αεροδρομίου στην Τρίπολη, με παράλληλη στρατιωτική χρήση, μέσω ΣΔΙΤ και ένταξής του στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Jessica, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Eurobank που αποτελεί το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού Jessica για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου παρευρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζιούφας. 
Οι εκπρόσωποι της Eurobank, αλλά και ο κ. Μαντζιούφας, ζήτησαν να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες, αλλά και να γίνει μια συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Ο κος Τατούλης δήλωσε ακόμα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους Δήμους, οι οποίοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι, για άμεση ένταξη έργων στο πρόγραμμα Jessica, το οποίο έχει ως βασική λογική τη μετατροπή των πόρων του ΕΣΠΑ σε δανειακούς πόρους, ανακυκλώνοντας τους, μοχλεύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και παρέχοντας κίνητρα επιχειρηματικότητας.
Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημά της τράπεζας για αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάληψη του συντονιστικού ρόλου του προγράμματος, ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ.