ΟικονομίαΑρχείο

Αχλαδόκαμπος: Στη λίστα των φτωχών

Στις πιο φτωχιές περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνεται ο Αχλαδόκαμπος, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους πίνακες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Στον Αχλαδόκαμπο υποβλήθηκαν 313 φορολογικές δηλώσεις το 2011 και ο μέσος όρος ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος είναι 11.338 ευρώ.

Τα στοιχεία για τον Αχλαδόκαμπο αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας είναι βάση του ταχυδρομικού κώδικα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προχώρησε σε καταγραφή των εισοδημάτων βάσει του ταχυδρομικού κώδικα των φορολογουμένων και τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά, αφού μπορεί η εφορία να γνωρίζει με ακρίβεια Ταχυδρομικού Κώδικα ανά γεωγραφική περιοχή τι δηλώνουν οι πολίτες στην εφορία και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ειδικές διασταυρώσεις και ελέγχους.

Οι περισσότερες αριθμητικά φτωχές περιοχές καταγράφονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στην Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, τη Λακωνία, την Καστοριά κτλ. Στις πιο φτωχές περιοχές εκτός από τον Αχλαδόκαμπο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Δάφνη Αγίου Ορους, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι, το Βασικό Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων, οι Ακρίτες Καστοριάς κτλ.

Αντίθετα, στις 40 πιο πλούσιες περιοχές της χώρας ανά ταχυδρομικό κώδικα βάσει του ετήσιου δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Εκάλη, το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Πυλαία και ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης, κτλ. Στο Ψυχικό, τη Φιλοθέη, την Εκάλη, το Κολωνάκι, την Κηφισιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Βουλιαγμένη ζουν οι πιο πλούσιοι Έλληνες σύμφωνα με το μέσο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα που κατέγραψε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών, από τις 5.681.280 φορολογικές δηλώσεις του 2011, το μέσο ετήσιο εισόδημα διαμορφώθηκε σε 20.202 ευρώ.