ΆρθροΑρχείο

Ποιός θα αντιμετωπίσει τον Καμπόσο

ΙΣΩΣ είναι πρόσκαιρο ακόμα, αλλά ήδη κάποιοι απ την αντιπολίτευση άνοιξαν τον κύκλο των διεκδικήσεων του Δήμου Άργους- Μυκηνών. Δεν είμαστε βέβαια μαθημένοι από τέτοιες διαδικασίες και μάλιστα 2 χρόνια πριν την εκλογική αναμέτρηση, ίσως και τρία αν δοθεί η αναμενόμενη παράταση.
ΞΕΧΝΟΥΝ όμως πως για να διεκδικήσει κανείς ένα δήμο πρέπει νάχει και την απαιτούμενη βάση να τον στηρίζει, ξεκινώντας απ την δικιά του πολιτική μαγιά και μια τέτοια βάση για τους σημερινούς φερόμενους ως διεκδικητές δεν υπάρχει. Η σημερινή μείζον αντιπολίτευση πολιτικά είναι ανήκει στο τρίτο ή τέταρτο κόμμα στην χώρα, από πρώτο που ήταν κατά την διάρκεια των τελευταίων εκλογών.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ πλειοψηφία στηρίζεται βασικά στο δεύτερο κόμμα, στην ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται ως πρώτο δεν έχει κανέναν εκλεγμένο. Το ΚΚΕ με έναν εκπρόσωπο που τα φορτώνει όλα στον κακό καπιταλισμό και περιμένει την σοσιαλιστική επανάσταση που θα φέρει ανάπτυξη στο Άργος, μάλλον απέτυχε στον αντιπολιτευτικό του ρόλο.
ΠΟΙΟΣ και από ποιόν πολιτικό χώρο θα είναι αυτός που θα ανατρέψει την σημερινή αρχή; Απ τους ανένταχτους μήπως; Καλά αυτό το παραμύθι περί ανεντάχτων τ ακούμε από μικροί και σε λίγο θα το διηγούμαστε και μεις στα εγγόνια μας. Τι μένει επομένως; Να πέσει μόνη της, πράγμα που μπορεί να συμβεί, αλλά στην πολιτική δεν μπορείς να βασίζεσαι σε πολιτικές αυτοκτονίες ή μάλλον μπορείς.
Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ οδηγεί τους δήμους σε χρεωκοπία και οι προθέσεις της Κυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από φανερές. Χαρίζει στους ιδιώτες τα πλέον κερδοφόρα κομμάτια των δήμων, αυτά που υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να χρηματοδοτούν τους δήμους, όπως εκμετάλλευση της λυμματολάσπης ως καύσιμη ύλη, ως λίπασμα κλπ, κέρδη πρώτων υλών απ την ανακύκλωση, παραγωγή ενέργειας για τις τοπικές ανάγκες, έσοδα από τις ανεμογεννήτριες κλπ που γι αυτά δεν έχει γίνει ούτε βήμα, κι όταν έρθει η στιγμή θα γείρουν αρνητικά την πλάστιγγα.