ΆρθροΑρχείο

Η πόλη έχει ανάγκη τη Σχολή και η Σχολή την πόλη

 
 
 
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ στην τοπική κοινωνία επιχειρεί να έρθει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εννιά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του. Η ανοιχτή πρόσκληση προς τους ντόπιους να παρακολουθήσουν κάποιο από τα πολλά και ενδιαφέροντα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς, δημιουργεί διπλό όφελος και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην πόλη που φιλοξενεί και έχει αγκαλιάσει την σχολή.
ΤΕΤΟΙΕΣ ενέργειες θα έπρεπε από χρόνια να υλοποιούνται και να προβάλλονται, αφού αρχικός στόχος και των δύο πλευρών ήταν από την αρχή να συνδεθεί άρρηκτα η πόλη με το Πανεπιστήμιο και να υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι δεν αφορά μόνο στην ενοικίαση διαμερισμάτων στους φοιτητές, ούτε στην εξασφάλιση μόνο πελατείας στις καφετέριες της πόλης.
Η ΣΧΟΛΗ πλέον, θεωρώντας ότι το Πανεπιστήμιο οφείλει να εκπληρώνει την ύψιστη λειτουργία του και να προβάλλεται ως χώρος διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Αργολίδας και δημιουργικός τόπος συνάντησης και έκφρασης για όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο, την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ, όπως η πόλη γίνεται «σκηνικό ζωής» για τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, εμπνέοντάς τους να δημιουργούν και να βιώνουν μέσα από τις μελέτες τους, έτσι και η Σχολή μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες του Ναυπλίου, φέρνοντάς τους πιο κοντά. (Άκης Γκάτζιος)