ΆρθροΑρχείο

Και συ ψηφοφόρε που ήσουν;

 
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ και πάλι με τις νέες φορολογικές αποφάσεις οι πολίτες αναθεματίζουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τους υποστηριχτές Νεοδημοκράτες του μνημονίου. Ξεχνούν βέβαια κάτι σημαντικό, πως η εφαρμογή του μνημονίου, σωστή ή λάθος ήταν απόρροια και των δικών τους πράξεων, δηλαδή της εκλογής των δύο κομμάτων του δικομματισμού και της οικονομικής μας εξαθλίωσης.
Η ΑΝΟΧΗ είναι συνενοχή, όπως λέγαμε παλιά και όσοι ανέχτηκαν άλλους να κουβαλάνε την ψήφο τους είναι συνένοχη της σημερινής κατάστασης. Τα ο «ελαφρυντικό» πως «αφού δεν τα κατάφεραν οι μεγάλοι, πως θα τα καταφέρουν τα μικρά κόμματα» αποτελεί περισσότερο συγκάλυψη της συνεχιζόμενης στήριξης εκείνων που μας οδήγησαν στον γκρεμό, παρά πραγματικό δίλημμα, που πηγάζει απ το μέγεθος των κομμάτων. Φαίνεται πως ξεχνούν πως τα κόμματα είναι ίσα μπροστά στην κάλπη και στο χέρι τους είναι να τα μεγαλώσουν ή να τα μικρύνουν.
Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ δημοκρατία μας οδήγησε σε ένα καθεστώς ολιγαρχίας ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, με εκείνους που βρίσκονταν γύρω από την αυλή να ασκούν εξουσία στο όνομα δήθεν του λαού, χτυπώντας λυσσαλέα τον απόμαχο της ζωής, τον φοιτητή τον άνεργο μεσήλικα, όταν τολμούσε να διεκδικήσει μια θέση κάτω απ τον ήλιο.
ΛΑΟΠΛΑΝΑ Δημοκρατία, αφού στο όνομά της γίνονται τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα με άμεσες επιπτώσεις στην ίδια μας την ζωή. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Δ. Μπαστούνης και ο Σωτηρόπουλος με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των γεωτρήσεων, προσπαθεί να περάσει με μελέτες φασόν, ο υφυπουργός μας περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ανακοινώνοντας πως απαλλάσει τους αγρότες από επιμέρους βάρη!. Δεν τους είπε όμως για τους κινδύνους απ την υδρομάστευση και την ανάμειξη των υπόγειων νερών με τα θαλασσινό.
ΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ Δημοκρατία, που δένει στο άρμα των πολυεθνικών την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δεσμεύοντας την παραγωγή ηλιακής ενέργειας για 20 χρόνια, ξεπουλώντας στα ΣΔΙΤ τα δημοτικά τέλη και απαγορεύοντας την όποια κριτική με το άπλωμα του τρομονόμου. Αυτούς που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση θα κληθούμε και πάλι να εκλέξουμε, ξεχνώντας για μια ακόμα φορά πως ο Λύκος μόνο μαλλί αλλάζει…(Άκης Ντάνος)