ΆρθροΑρχείο

Κάλπικο Δίλημμα

 
ΑΚΙΒΕΡΝΗΣΙΑ ή δικομματισμός, Τανκς ή Καραμανλής, αυτή η χώρα ή καλύτερα αυτοί οι “πολιτικοί” αυτής της χώρας διαρκώς αναπαραγάγουν εκβιαστικά διλήμματα προκειμένου να σύρουν τους ψηφοφόρους τους δε παγίδες και κούφιους φανατισμούς. Ποιος στα αλήθεια πριν 1-2 χρόνια θα πίστευε πραγματικά πως το ΠΑΣΟΚ θα έπεφτε κάτω απ το πρώτο του αποτέλεσμα, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Αντρέας ή πως ο Σαμαράς θα κατάφερνε τόσο εύκολα και τόσο σύντομα να πάει την ΝΔ από το 33% του Κωστάκη στο 18%;
ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι να το ευχόμασταν, όμως δύσκολα το πιστεύαμε, αλλά να που ήρθε η ώρα κι σ αυτό δεν συνέβαλε καταλυτικά, ούτε ο Κωστάκης με τον Γιωργάκη, ούτε ο Μπένι με τον Αντωνάκη. Απλά ωρίμασε πλέον η ώρα για μια άλλη πολιτική πέρα απ αυτήν την αδιέξοδη των κομμάτων του διπολισμού. Τα διλήμματα δεν πιάνουν πια τόπο, και ο μπαμπούλας της ακυβερνησίας έχει χάσει την επιρροή του, αφού την ακυβερνησία και την ρουσφετοκρατία την ζει ο πολίτης εδώ και χρόνια.
Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ θύμα της ρουσφετοκρατίας παρέμενε χρόνια κεκορεσμένη τουριστικά περιοχή, ώστε να μην γίνονται νέες επενδύσεις και να μην απειλούνται οι υπάρχουσες μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με τον ΟΣΕ, που δήθεν της αναβάθμισής του παρέμεινε στα επίπεδα του Τρικούπη μέχρι που έβαλε λουκέτο, αφού πρώτα κατασπαράχτηκαν εκατομμύρια ευρώ για κούφιες ανακαινίσεις.
ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ και ο Ανάβαλος και οι μονάδες αφαλάτωσης που θα χρειαστούμε τουλάχιστον 3 αν συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο σπάταλοι με το νερό, όπως τώρα (διαρροές στο δίκτυο, κλοπή νερού για πότισμα, παράνομες γεωτρήσεις κλπ). Όσο για τα σκουπίδια ο περιφερειακός σχεδιασμός κρατά παραπάνω χρόνια απ το γιοφύρι της Άρτας και δω δυστυχώς δεν έχουμε καν γυναίκα πρωτομάστορα για να την θυσιάσουμε.
ΚΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Από που θα έρθει η ανάπτυξη; Απ τις νέες επιχειρήσεις που επιδοτούνται άναρχα χωρίς να υπάρχει φορέας προώθησης των προϊόντων τους. Δηλαδή η ακυβερνησία που διαφέρει απ αυτή την χαώδη κατάσταση; Απ το ποιός την ορίζει φυσικά. Όταν ορίζεται από τους κρατούντες θεωρείται διακυβέρνηση! Αυτό το χάος που βολεύει τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ για να κερδοσκοπούν εις βάρος μας, αυτό το βάφτισαν κυβέρνηση και οτιδήποτε αποσκοπεί στα να ρυθμίσει επί δικαιώ τα της πολιτείας το ονόμασαν χάος. Αν είναι έτσι, Ναι στο χάος, που θα αφανίσει τα αίτια που μας οδήγησαν έως εδώ. (Άκης Ντάνος)