ΆρθροΑρχείο

Ψιλό Γαζί

 
ΜΑΣ δουλεύουν τελικά όλοι ψιλό γαζί και εμείς σαν πρωτάρηδες καθόμαστε και πιστεύουμε. Όλοι αγωνίζονται για το καλό μας κατά ενός αοράτου εχθρού που λέγεται κράτος. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι γεννημένοι από παρθενογένεση ή κολύμπησαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. To ίδιο και όσοι εκφράζονται μέσα από τα κόμματα του μνημονίου ή οι πολιτικές επιλογές τους οδηγούν στην επιβολή μνημονίων και την υποταγή στην βουλή άλλων.
ΠΟΙΟΣ άραγε απ όλους τους αιρετούς της περιοχής μας έχει το θάρρος δημόσια να καταγγείλει το μνημόνιο και τα κόμματα που το στήριξαν; Εκ των δεξιών κανένας. Όλοι βάζουν την ουρά κάτω απ τα σκέλη γιατί χωρίς τα κόμματά τους δεν θα υπήρχαν. Εκ των αριστερών θα βγουν κάποιοι και θα υποστηρίξουν την διαφορετικότητα των αντιλήψεών τους, όμως μέχρι εκεί, για ανατροπή του συστήματος που γεννά τις κρίσεις, δηλαδή του καπιταλισμού, τσιμουδιά!
ΙΣΩΣ θα πουν οι της Παπαρήγα πως για μια ακόμα φορά έχουν την μοναδική αλήθεια και την μοναδική λύση. Ο σοσιαλισμός που χρόνια επώαζαν αποδείχτηκε χίμαιρα, εγκλωβισμένος απ το κόμμα και τους “αλάνθαστους και εφ όρου ζωής ηγέτες” και κάθε λογής “πατερούληδες”, αναπαρογωγούς της ιεραρχίας και της καταπίεσης.
ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να μιλήσει πραγματικά κατά του δήθεν πλούτου, κατά του “ιδιοκτησιακού πλούτου” (σε αντιδιαστολή με τον κοινωνικό πλούτο), κατά των συνόρων και των συρματοπλεγμάτων που μαντρώνουν τους μέσα απ τους έξω, αντί να τους προστατεύουν όπως συνήθως υπαινίσσονται πως κάνουν.
ΟΛΟΙ, δεξιοί, κομμουνιστές, φασίστες στηρίζουν το κράτος. Στηρίζουν την ίδια εστία των κακών και απλά αλλάζουν το όνομα του δυνάστη. Για άλλους πρόεδρος, για άλλους Γραμματέας, για άλλους Καθοδηγητής (Φύρερ) και για μας Γκάου -λάιτερ, ο οδηγός ημών των ημιόνων που μπορεί να τσινάμε που και πού αλλά στις πρώτες βουρδουλιές σηκώνουμε τα βάρη της “ανάπτυξης”.
ΠΟΙΟΣ λοιπόν έχει το θάρρος να καταδικάσει την ιεραρχία που γεννά την σαπίλα την διαφθορά, τον συγκεντρωτισμό των αξιωμάτων και των αγαθών. Ποιος έχει το θάρρος να αναδείξει την αναγκαιότητα της οικουμενικότητας και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων; Σίγουρα κανείς εξ εκείνων που σε λίγο θα ζητήσουν την ψήφο σας ή που μέσω αυτής διαχειρίζονται τα αγαθά σας. (Άκης Ντάνος)