ΆρθροΑρχείο

Το Κύκνειο άσμα για το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ. και τα παρακλάδια τους

ΠΑΡΕΛΘΟΝ αποτελούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις διαγραφές των μελών τους, που δεν ψήφισαν το νέο μνημόνιο. Το τέλος της μεταπολίτευσης έφτασε. Επισήμως, και παρά τις προσπάθειες του δικομματισμού να επιβιώσει, η πολιτική σκηνή μετασχηματίζεται και νέοι κομματικοί σχηματισμοί θα βγουν μπροστά αργά ή γρήγορα.
ΗΤΑΝ η αρχή του τέλους των δύο κομμάτων που κυριάρχησαν στην Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα, των κομμάτων που είναι υπαίτια της δυσχερούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες της.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ήδη μετασχηματίζεται και μπαίνει σε μια καινούργια φάση, σε αχαρτογράφητα νερά.
ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ των δύο αυτών κομμάτων αλλά και των παρακλαδιών τους που ξεφυτρώνουν, ήρθε με τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν κατά την ψηφοφορία της Κυριακής. Τραυματισμένα πλέον, με απώλειες σημαντικές τα δύο μεγάλα κόμματα που κυριάρχησαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης και έχοντας απέναντί τους τον κόσμο που υποφέρει, θα προσπαθήσουν για τελευταία πιθανόν φορά να διεκδικήσουν την ψήφο μας – αν φυσικά καταφέρουν να υπάρχουν ως πολιτικοί σχηματισμοί μέχρι τις εκλογές.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ είτε γίνουν τον Απρίλη, είτε αργότερα, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τους υποψήφιους που θα εκτεθούν για να τους ψηφίσουμε προσπαθώντας να μας πείσουν για όσα απίστευτα έχουν πράξει τα κόμματά τους και οι ίδιοι, όσο και για τους πολίτες που θα πρέπει να επιλέξουν με κριτήριο την σωτηρία της χώρας.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις, παράλληλα, που δημιουργούνται από τις στάχτες των μέχρι σήμερα πολιτικών σχηματισμών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θυμίζουν τα κόμματα της μεταπολίτευσης και τον τρόπο λειτουργίας και δράσης τους, αλλά να φέρουν την άνοιξη που περιμένει ο ταλαίπωρος κόσμος αυτής της χώρας. Και βέβαια επ΄ ουδενί δεν πρέπει να συμπεριλάβουν στους κόλπους τους και στο επιτελείο τους ούτε πρόσωπα ούτε πολιτικές από το …παρελθόν.(Άκης Γκάτζιος)