ΟικονομίαΑρχείο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι περιβαλλοντικές μελέτες για το λιμάνι του Κιβερίου

Σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας ολοκλήρωσης των μελετών και των απαιτούμενων εγκρίσεων για την επέκτασή του λιμένα Κιβερίου ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος υποστήριξε ότι συνεδρίασε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α..Λ), του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου η οποία αποφάσισε για την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ) του έργου: «Ολοκλήρωση έργων και νέων υποδομών λιμένα Κιβερίου, Δήμου Άργους-Μυκηνών, Ν.Αργολίδας».

Η προμελέτη που έχει υποβληθεί, αφορά την ολοκλήρωση έργων και νέων υποδομών στο λιμάνι του Κιβερίου. Το έργο είναι σύνθετο και αποτελείται από τη διαμόρφωση αλιευτικών σκαφών και την κατασκευή μόλου για την εξυπηρέτηση πλοίων χωρητικότητας έως 1000 GRT.

Σκοπός των έργων θα είναι η κατασκευή μόλου σε επέκταση του υφιστάμενου για την εξυπηρέτηση πλοίων μήκους μέχρι 75 μέτρων, η διαμόρφωση λιμενολεκάνης αλιευτικών σκαφών, ο ασφαλής ελλιμενισμός των σκαφών καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως κατά την επικράτηση ισχυρών ανέμων, την προστασία της παραλίας Κιβερίου από μεγάλα κύματα τα οποία καθιστούν τον παρακείμενο δρόμο απροσπέλαστο, την καλύτερη συναρμογή των έργων με της λιμενολεκάνης για την εξυπηρέτηση των κατάλληλης χωρητικότητας για την τον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού.

Ο δήμος Άργους Μυκηνών προχωρά άμεσα στο επόμενο στάδιο το οποίο περιλαμβάνει την κατάρτιση ΜΠΕ και των οριστικών μελετών και την υποβολή του φακέλου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.