ΑθλητισμόςΑρχείο

Άθλος του Ναυπλιώτη bodybuilder στο εξωτερικό

Έναν ακόμα άθλο κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Ναυπλιώτης Τάσος Κολιγκιώνης κατακτώντας την 1η Θέση στη μεσαία κατηγορία και στην κατηγορία over 40’’s στο WABBA- Mr.& Ms. Universe 2012.

Τα συγχαρητήρια στον αθλητή ήρθαν αμέσως με την ανακοίνωση της επιτυχίας του από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρο: «Παρόλο τον τεράστιο ανταγωνισμό και το υψηλότατο επίπεδο των αθλητών ο Τάσος με την μεγάλη του εμπειρία και πίστη ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες μάχονται και νικούν! Η νίκη του αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης για όλους μας. Θερμά συγχαρητήρια, θα είμαστε πάντα δίπλα σου, μας έκανες όλους περήφανους».

Ο Τάσος Κολιγκιώνης είναι από τους πιο διαχρονικούς, επιτυχημένους και έμπειρους bodybuilder της χώρας μας. Οι επιτυχίες του είναι πραγματικά απίστευτες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς σε πόσο σκληρές και ιδιαίτερα απαιτητικές κατηγορίες και αγώνες έχει πάρει μέρος.

Ξεκίνησε κάτω από την στενή και αυστηρή παρακολούθηση και βοήθεια του Βαγγέλη Φύτρου, Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε δύο διοργανώσεις πριν

από αρκετά χρόνια, γνωστού άλλωστε από την πολύ καλή δουλειά του με νέους αθλητές και την τεράστια εμπειρία του σε θέματα γυμναστικής και διατροφής.

Ο Τάσος ξεκίνησε σε ηλικία 28 ετών την συστηματική του ενασχόληση με τα βάρη και τον πρώτο κιόλας χρόνο πήρε μέρος στους πρώτους αγώνες, ενώ μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στην πρώτη θέση αλλά να την κάνει απόλυτα δική του, πολλές φορές ανεβαίνοντας μάλιστα και κατηγορία.

Κάπου εκεί γύρω στο 2000 έφτασε η κρίσιμη καμπή στην καριέρα του, αφού αποφάσισε ότι έπρεπε να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα και να διεκδικήσει τους μεγάλους τίτλους στο εξωτερικό. Αυτό βέβαια προϋπέθετε σκληρή και κυρίως μακροχρόνια προσπάθεια, έναν προσωπικό Γολγοθά που καλούνται άλλωστε να ανέβουν όλοι οι μεγάλοι αθλητές.

Έτσι για 10 ολόκληρα χρόνια, έμεινε εκτός αγώνων και έφτιαχνε μέρα με τη μέρα το σώμα και τον χαρακτήρα του για να καταφέρει τους στόχους του.

Και πράγματι τα κατάφερε, αφού το 2010 σε ηλικία 46 ετών (!!), κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WABBA, στη Γερμανία στην Μεσαία Κατηγορία.

Επίσης, το 2011 κέρδισε την κατηγορία OVERALL στο κύπελλο Οδύσσεια της WABBA-ΠΕΣΔ, ενώ βγήκε 2ος στο Παγκόσμιο WABBA UNIVERSE στη Γερμανία, στην κατηγορία Master, κατά γενική ομολογία στην δυσκολότερη κατηγορία του αγώνα.

Ο Τάσος Κολιγκιώνης αντιπροσωπεύει το είδος εκείνο των ανθρώπων που δεν λυγίζουν ποτέ, που θέτουν Στόχους υψηλούς και καίγονται μέχρι να τους πραγματοποιήσουν και καμία δύναμη στη Γη δεν θα τους εμποδίσει.

Αυτό είναι το γνήσιο Πνεύμα των αληθινών Πολεμιστών, και σαν πραγματικός Πολεμιστής δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την οικογένεια της WARRIORLAB και των X-TREME STORES. Έχοντας την εμπειρία να διακρίνει το είδος της προπόνησης και της διατροφής που δουλεύει καλύτερα πάνω στο σώμα του, επέλεξε τα μοναδικά προϊόντα της WARRIORLAB, ως τους καλύτερους συμμάχους για τις επιτυχίες του. Στο προσκλητήριο που έχει σημάνει από το εργαστήρι των Πολεμιστών ο Τάσος Κολιγκιώνης έχει την πλέον τιμητική θέση. Αυτή που του αξίζει.

Συμμετοχές και Διακρίσεις:

2011: 1η θέση στο Κύπελλο Οδύσσεια

2011: 2η θέση στο WABBA UNIVERSE στην κατηγορία MASTER

 2011: 1η θέση στο Κύπελλο Οδύσσεια

2010: 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μεσαία κατηγορία.

2000: 1η θέση στα -90kg στο Κύπελλο και 2η θέση στην Overall κατηγορία.

2000: 3η θέση στα +90kg στο Πρωτάθλημα

1998: 1η θέση στα -90kg

 1997: 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

1997: 1η θέση στα -90kg στο Μr. Ελλάς, 1η θέση στο Mr. Αιγαίο, 1η θέση στο Mr. Β. Ελλάς

1996: 1η θέση στα -90kg

 1995: 2η θέση στα -90kg

 1994: 4η θέση στα -90kg

 1993: 6η θέση στα -90kg