ΆρθροΑρχείο

Εκλογές και συμφέροντα

 
“ΕΓΩ, καλά σου τάλεγα”, έλεγε παλιότερο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου, και επιτρέψτε μου να επαναλάβω και γω την φράση υπερασπιζόμενος προεκλογικό άρθρο μου, όπου υποστήριζα πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονταν για την επόμενη (τωρινή) εκλογική αναμέτρηση και όχι για την περασμένη (6 Μαΐου). Μετά μάλιστα την οριστικοποίηση πως θα ξαναπάμε σε εκλογές, οι τοποθετήσεις τόσο του Αντωνάκη, όσο και του Μπένι, επιβεβαίωναν τα γραφόμενά μου.
ΛΕΣ και δεν κυβέρνησαν τα δύο κόμματά τους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα τον τόπο. Λες και οι πλαστές πλειοψηφίες που τους εξασφάλιζαν αυτοδυναμία δεν αρκούσαν τότε να ρυθμίσουν τα κακώς κείμενα, λες και το πελατειακό κράτος φτιάχτηκε από άλλους κι όχι απ αυτούς που κυβέρνησαν, μιλάνε τώρα για υπευθυνότητα χειρισμών!
ΠΟΙΟΙ; Αυτοί που μας έσυραν σκλάβους στα σκλαβοπάζαρα του ΔΝΤ και μας πρόσθεσαν σαν μεζέ στο τραπέζι των τραπεζικών ορέξεων, έχουν το θράσος να επικαλούνται τον πατριωτισμό των πολιτικών επιλογών τους! Αυτοί που με την αποσκοπούμενη περαιτέρω διάλυση του κράτους, μετέτρεψαν τους παρακρατικούς πορτιέρηδες σε “προστάτες” των αδυνάμων.
ΝΑΙ, αυτοί που χρόνια κλέβουν την ψήφο των πολιτών είτε με το όριο του 3% είτε με το +50 εδρών μπόνους στο πρώτο κόμμα αντί να εφαρμόσουν την απλή αναλογική, όπως προστάζει η δημοκρατία. Ναι, αυτοί την πάτησαν! Όχι γιατί ο λαός στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα εκφράζοντας κατά μεγάλο μέρος την αγανάκτησή του κατά του μνημονίου, αλλά γιατί οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα.
ΑΝΤΙ, να τιθασεύσουν τους υποψηφίους τους θα τρέχουν και θα τους παρακαλούν να κινηθούν για να σωθεί το κόμμα. Τι τον νοιάζει τον επικεφαλής της λίστας να τρέξει αφού ούτως ή άλλως θα βγει και τι τους νοιάζει τους αποκάτω να τρέξουν όταν δεν θα βγουν; Κι αυτό δεν αφορά ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ, ούτε τους Οικολόγους κλπ, δηλαδή κόμματα που στηρίζονται ακόμα στην ιδεολογία τους, αλλά τα κόμματα πολιτικής καριέρας, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Για να δούμε λοιπόν, αν η Αργολίδα ξεφεύγοντας απ την φιλαθλοποίηση της πολιτικής, ανατρέψει ακόμα και τις έδρες που κάποιοι θεωρούν δεδομένες. Το γλέντι που ξεκίνησε στις 6 Μάη και θα συνεχιστεί και μετά τις επόμενες εκλογές με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.(Άκης Ντάνος)