ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Φιλική στους πεζούς η παλιά πόλη στο Ναύπλιο

Εργοτάξιο θα γίνει η παλιά πόλη του Ναυπλίου, μόλις θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης των οδών Αμαλίας από Σοφρώνη μέχρι τέλους, Σιδηράς Μεραρχίας από Θεσσαλονίκης μέχρι Συγγρού καθώς επίσης και εργασίες ανάπλασης που θα γίνουν στον Δημοτικό Χώρο που βρίσκεται επί της οδού Αμαλίας δίπλα στην Alpha Bank.
Το έργο της ανάπλασης, που είχε δρομολογηθεί επί δημαρχίας Αναγνωσταρά, βασίζεται στην Αρχιτεκτονική Μελέτη και περιλαμβάνει την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας από την πλευρά της
πλατείας Καποδίστρια και το Πάρκο Κολοκοτρώνη, επίσης την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές της Αμαλίας από Σοφρώνη μέχρι τέλους και την διαμόρφωση του Δημοτικού Χώρου σε υπάιθριο χώρο επίσκεψης για το κοινό.
Οι διαπλατύνσεις αυτές έχουν στόχο την απομάκρυνση της στάθμευσης οχημάτων, την διευκόλυνση των πεζών, την ανάδειξη των κτιρίων, την ανάπτυξη των καταστημάτων και την διέλευση οχημάτων με προσοχή και μειωμένη ταχύτητα.
Τα πεζοδρόμια της οδού Σιδηράς Μεραρχίας επιστρώνονται με μάρμαρα Καρναζέϊκα σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, και εγκιβωτίζονται με τα παλαιά μονολιθικά κράσπεδα που αφαιρέθηκαν από την παλαιά πόλη.
Τα πεζοδρόμια της οδού Αμαλίας και του Δημοτικού Χώρου επιστρώνονται με μάρμαρα Πάρνωνα σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα και με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, και εγκιβωτίζονται με τα παλαιά μονολιθικά κράσπεδα που ήδη υπάρχουν στην οδό Αμαλίας.
Στην περιοχή θα γίνουν γενικές και ειδικές εκσκαφές, εξυγιαντικές στρώσεις με θραυστό υλικό λατομείου, θα κατασκευαστεί υπόβαση από οπλισμένο σκυρόδεμα θα γίνουν μαρμαροστρώσεις, αλλαγή εγκατάστασης φωτισμού, αλλαγή φωτιστικών, πρόβλεψη για διέλευση νέων υπογείων καλωδίων και λοιπές εργασίες.
Ήδη, υπογράφτηκε από την περιφέρεια η απόφαση ένταξης του για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 1,597,500.00 ευρώ.
 
ΔΕΥΑΝ
 
Να σημειωθεί ότι το έργο συνδυάζεται με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΝ, για το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες στην λεωφόρο Αμαλίας, όπου αντικαθίσταται το παλαιό δίκτυο με νέο από σύγχρονο υλικό από πολυαιθυλένιο.
Επίσης, ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα επί της εθνικής οδο. Ναυπλίου – Άργους από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στο τμήμα από Παν. Τσαλδάρη έως Δικαστικές Φυλακές και αφορούν την αναβάθμιση της υδροδότησης των Φυλακών (Δικαστικές – Αγροτικές) καθώς και του Ξενοδοχείου Αμαλία και των παρακείμενων των Φυλακών οικιών.