Αρχείο

Δημοτικό Ιατρείο – Φαρμακείο στο δήμο Άργους Μυκηνών στο «Δημαρχείο»

 

 Έτοιμα για στέγαση

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ίδρυση κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου στον δήμο Άργους Μυκηνών μετά από τις σαφείς οδηγίες του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου. Στο τελευταίο συμβούλιο λήφθηκε απόφαση για την ίδρυσή του και ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του. Το Δημοτικό Ιατρείο- Φαρμακείο, θα στεγαστεί στο παλαιό κτήριο του Δημαρχείου
 Ο εισηγητής του θέματος ο Αντιδήμαρχος  Δημήτριος Κρίγγος ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας και την πρόεδρό του καθώς και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο, είπε τα εξής: 

«Η Οικονομική κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και  κατ’ επέκταση στην έλλειψη Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Η στήριξη και η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι στερούνται Πρωτοβάθμιας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης ή και αντιμετωπίζουν Προβλήματα Υγείας θεωρείται πλέον αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε .

Μετά τα παραπάνω κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ζωντανού κυττάρου της τοπικής κοινωνίας με στόχο την ποιοτική βελτίωση του κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
 Ιδιαίτερα σήμερα και  δεδομένης και της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης  οι  Δήμοι μπορούν να οργανώνουν  υποστηρικτικές  δράσεις  για τους παραπάνω δημότες. Σημαντική δε είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση όλων των φορέων υγείας της πόλης μας να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια καθόσον χωρίς την δική τους στήριξη η επίτευξη του στόχου δεν θα είναι δυνατή. Έχουν δε ήδη εκδηλώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου της πόλης του Άργους, ο Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Άργους) καθώς και πολλοί άλλοι φορείς» .