ΡεπορτάζΑρχείο

Οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΑ αποκήρυξαν την σελίδα στο facebook

Δεν εκφράζονται από την σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook με την ονομασία «Εργαζόμενοι ΕΑΣΑργολίδας», ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.
Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο σοβαρά θέματα με την εργασία τους συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα ότι η συγκεκριμένη σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο ούτε τους αντιπροσωπεύει, ούτε εκπροσωπεί καθ΄ οποιοδήποτε τρόπο με τις αναρτήσεις του το ΔΣ αλλά και ολόκληρο το Σωματείο.
Διευκρινίζουν δε, ότι το Σωματείο εργαζομένων έχει τα μέλη του που εκφράζονται μέσω των Γενικών Συνελεύσεων και μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και κανείς άλλος δε μπορεί να τους υποκαταστήσει.
Επιπλέον σημειώνουν ότι: «το ΔΣ του Σωματείου θεωρεί προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου του Σωματείου, για την μέχρι τώρα συνδικαλιστική του δράση, την μείωση του μισθού του (με πρόσχημα επίδομα που οι ίδιοι έδωσαν πριν από χρόνια) που ανακοινώθηκε στον ίδιο και σε άλλο συνάδελφο που κατά σύμπτωση δεν δέχονται μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις».
Τέλος «το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣΑργολίδας κάνει γνωστό πως εφαρμόζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 12/12/2012 που απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για επιπλέον μειώσεις μισθών πέρα αυτών που εφαρμόστηκαν με το 2ο Μνημόνιο από την 01/06/2012.
Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της επιχείρησης για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά της παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την υπεύθυνη στάση όλων των εργαζομένων τα 2 τελευταία χρόνια.
Καλούμε τους εργαζόμενους  να αντισταθούν σε ενδεχόμενες πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και να συσπειρωθούν με το ΔΣ του Σωματείου εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων».