ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λάμπρου: Γιατί παρέμεινα πρόεδρος

Ο Τάσος Λάμπρου παραμένει πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Ερμιονίδας. Με δήλωσή του ο κος Λάμπρου εξηγεί γιατί παρέμεινε στην θέση του προέδρου και δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις ν΄ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του προς όφελος της λειτουργίας του Δήμου και των δημοτών του.
Η δήλωση του κου Λάμπρου ακολουθεί:
«Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ.Δ.Καμιζή  για την πρότασή του να με προτείνει εκ νέου ως Πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου μας , επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.
Πιστεύω ότι θα συμβάλλουμε όλοι μαζί στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας η Ερμιονίδα.
Άποψή μου ήταν, ότι η εναλλαγή θέσεων & ρόλων συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λειτουργεί θετικά μέσα στην δημοτική ομάδα, όμως οι τελευταίες εξελίξεις στον τόπο τόσο με την νέα δανειακή σύμβαση Γ΄ Μνημόνιο μείωση κατά 50% της αντιμισθίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου (μικτά 540 ευρώ) όσο & η τροποποίηση του Ν.3852/2010 Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (π.χ ασυμβίβαστα, ιδιότητες δημοτικού συμβούλου και δημοσίου υπαλλήλου) απέτρεψε να αναλάβουν την θέση αυτή άλλοι συνάδελφοι που αν και ήθελαν, κατά την δήλωσή τους δεν μπορούσαν να αναλάβουν τα παραπάνω καθήκοντα για τον παραπάνω λόγο.
Έτσι ανέλαβα τα παραπάνω καθήκοντα και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ν΄ ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου προς όφελος της λειτουργίας του Δήμου και των δημοτών του.
Κύριο μέλημά μου η  άμεση υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
& η επίλυση όσο το δυνατόν των προβλημάτων των δημοτών μας στην παρούσα οικονομική – κοινωνική – πολιτική συγκυρία».