ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σε δυο αποκούμπια επιδιώκει να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ανοιχτός σε όλους
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του Δήμου Άργους-Μυκηνών τονίζει ότι: “με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που είδαν το φως στον τοπικό Τύπο, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε τη θέση μας σε μερικά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πορεία των  Δημοτικών πραγμάτων.
1. Η πρόσφατα σχηματισμένη Επιτροπή μας έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πλατιάς, ενωτικής Δημοτικής Παράταξης, σε όλη την έκταση του Δήμου, με βασικούς στόχους, τόσο την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και παραδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που σήμερα συρρικνώνονται ραγδαία), όσο και την αποφασιστική συμβολή του θεσμού σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τα μεσαία και λαϊκά στρώματα που οι μνημονιακές πολιτικές ωθούν βάναυσα στο περιθώριο.
2. Η συγκρότηση αυτής της Δημ. Παράταξης θα βασίζεται στις αρχές της αυτονομίας και αυτοοργάνωσης, τόσο στην κατάρτιση των προγραμματικών της θέσεων, όσο και στην επιλογή των προσώπων που θα την εκπροσωπήσουν στην επόμενη εκλογική μάχη.
3. Είναι αυτονόητο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες της σημερινής κατάστασης πραγμάτων στο Δήμο μας, ότι η Παράταξη αυτή θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την συγκρότηση μιας ευρείας συσπείρωσης όλων των πολιτών και συλλογικοτήτων, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, που προσδοκούν ειλικρινά να αντιστρέψουν την συνεχή πορεία παρακμής της πόλης και της υπαίθρου (που διαιωνίζει η παρούσα Δημοτική Αρχή) και να ανοίξουν το δρόμο για μια ριζική αναμόρφωση της διαχείρισης των τοπικών μας υποθέσεων”.
Το τρίτο σημείο της ανακοίνωσης έχει ήδη προκαλέσει πολλά και ποικίλα σχόλια, αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσωπικότητες και δημοτικές παρατάξεις (συλλογικότητες) που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΚ ή της ΝΔ να συμπλεύσουν σε κοινό ψηφοδέλτιο μαζί του και κατά της σημερινής αρχής του Δ. Καμπόσου. Θα πρέπει όμως να τονιστεί πως για να ανατρέψει κανείς μια δημοτική αρχή πέρα από θέσεις και πρόσωπα θα πρέπει να έχει και πολιτική παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα.