ΑθλητισμόςΑρχείο

Τοξοβολία στην Αργολίδα

Ένα νέο άθλημα, το ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας, αρχίζει να ανθίζει στην περιοχή μας αναπτυσσόμενο με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς!

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας στη Μιδέα, στο στολίδι αυτό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αργολίδας και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, η εφαρμογή του Πιλοτικού Προγράμματος της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ), το “Τοξοβολία για όλους”.

Σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΔ Μιδέας, δύο φορές την εβδομάδα, υπό την εποπτεία του μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΦΟΤ και World Archery Federation (WAF) Coach κ. Βούρου Κ., εφαρμόζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο άθλημα της Τοξοβολίας της WAF, το Beginners Awards Program, που περιλαμβάνει την εκμάθηση του αθλήματος σαν ένα πλήρες “πακέτο” γνώσεων, που αφορά την κινησιολογία του, τους κανονισμούς του, την αθλητική συμπεριφορά και τον χειρισμό του αθλητικού εξοπλισμού. Το Πρόγραμμα μάλιστα περιλαμβάνει και αξιολόγηση των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένα Επίπεδα Δεξιότητας και Γνώσεων, με απονομή σχετικών Διπλωμάτων!

Επίσης, στα πλαίσια του Πιλοτικού Προγράμματος της ΕΦΟΤ, διερευνώνται οι δυνατότητες επαφής του μαθητικού πληθυσμού με το άθλημα της Τοξοβολίας. Από τις μέχρι στιγμής διαπιστώσεις, το άθλημα θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά, που δείχνουν έντονο ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτό! Μάλιστα, οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας που επισκέφτηκαν στις 17/1 το Κλειστό Γυμναστήριο, όχι μόνο ενθουσιάστηκαν με το άθλημα, παρακολούθησαν την επίδειξη της κινησιολογίας του, κράτησαν τόξα και έριξαν με πραγματικά βέλη, αλλά και συμμετείχαν σε αγώνα, ενώ τους απονεμήθηκε και Δίπλωμα Συμμετοχής στο Πιλοτικό Πρόγραμμα της ΕΦΟΤ!

Οι αριθμοί, είναι ενδεικτικοί της οργανωμένης δουλειάς που εφαρμόζεται, και της απήχησης που έχει το άθλημα σε όλες τις ηλικίες: μέσα σε ουσιαστικά ένα μήνα εφαρμογής του, πάνω από ενενήντα (90) άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ οι “Τοξότες Μιδέας Αργολίδας” έχουν και τη δική τους σελίδα στο facebook, για να μοιράζονται τις ειδήσεις και την αγάπη τους για το άθλημα!

Σημειώνεται τέλος ότι το Πρόγραμμα “Τοξοβολία για Όλους” εκτελείται καθαρά σε εθελοντική βάση, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική συνδρομή για τη συμμετοχή σε αυτό.