ΟικονομίαΑρχείο

60% των επαγγελματιών χωρίς ενημερότητα

Δραματικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΠΑΣΕΒΕ για τους επαγγελματίες της Αργολίδας.
Όπως τονίζει «Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα προσέρχονται στα γκισέ της Εφορίας, για να παραλάβουν τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της μικροεπιχείρησης τους, με δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για την ανεργία».
Επισημαίνουν ότι στην Αργολίδα επί 8.600 εγγεγραμμένων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, το 60% δε μπορεί να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα». 
Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ακόμα: «Η κατάργηση του αφορολόγητου, ο φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, το τέλος του επιτηδεύματος, σημαίνουν ότι αυτός που δηλώνει 10.000€, θα πληρώσει φόρο 3.250€ συν 5.000€ για τον Ο.Α.Ε.Ε., συν 1.000€ το φόρο επιτηδεύματος, του μένουν 1.169€ το χρόνο ή 97€ το μήνα για να φάει, να ντυθεί, να διασκεδάσει η οικογένειά του, χωρίς να υπολογίζουμε χαράτσια, Δημοτικά Τέλη και άλλους έμμεσους φόρους. 
Αυτός που θα βγάλει 20.000€, θα του μείνουν περίπου 8.850€ το χρόνο. Σε αυτά τα εισοδήματα ανήκουν 660.000 συνάδελφοι ή το 81% των Ε.Β.Ε. 
Είναι μεγάλο ψέμα ότι για τα χρέη της χώρας φταίνε οι μικρομεσαίοι. Ο πλούτος της πατρίδας μας, παράγεται από εργάτες – αγρότες και μικρές επιχειρήσεις. 
Πρέπει να απαιτήσουμε κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Δε μπορεί να φορολογείται ένας συνάδελφος περισσότερο από ένα μέτοχο ΑΕ».
Εντωμεταξύ, χθες το πρωί αγρότες της Αργολίδας έκαναν συμβολική κατάληψη για μια ώρα στην εφορία του Ναυπλίου, για να συμπαρασταθούν στους ναυτεργάτες. Προηγήθηκε πορεία στην πόλη με τα τρακτέρ.