ΡεπορτάζΑρχείο

Επικίνδυνες οι συνεχείς κατολισθήσεις στον δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου-Κρανιδίου

Με κάθε τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επικίνδυνες κατολισθήσεις που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού τμήματος Ισθμού – Επιδαύρου-Κρανιδίου, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Μάλιστα, όπως τονίζει σε ερώτησή του στη βουλή ο Γ. Ανδριανός, ο κίνδυνος ακόμη και θανατηφόρων δυστυχημάτων είναι υπαρκτός και επιτείνεται από το γεγονός ότι σε διάφορα σημεία οι κατολισθήσεις συμβαίνουν αμέσως μετά από στροφές, χωρίς οι οδηγοί να έχουν τη δυνατότητα να δουν εγκαίρως τα βράχια που πέφτουν στο οδόστρωμα, ενώ οι πέτρες και το χώμα παραμένουν στο οδόστρωμα συχνά επί μέρες.
Επισημαίνεται ακόμη ο μεγάλος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες των διερχόμενων οχημάτων η αποκόλληση βράχων να συμβεί κατά τη διέλευση οχημάτων από τα σημεία όπου δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό πλέγμα στα διαβρωμένα πρανή.
Πρόσφατο είναι το περιστατικό διερχόμενου οδηγού που είδε να πέφτει στο οδόστρωμα ένας τεράστιος βράχος στο νέο Περιφερειακό δρόμο Διδύμων και κοντά στην συμβολή του με τον παλαιό δρόμο. Σημειωτέον το τμήμα του δρόμου αυτό, είναι τμήμα του επαρχιακού δικτύου, και οποιαδήποτε αρμοδιότητα για αυτόν τον δρόμο ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.