ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σημαντικό βήμα για το νότιο τμήμα του Άργους η οριοθέτηση των χειμάρρων

Σημαντικό βήμα για το νότιο τμήμα του Άργους η οριοθέτηση των χειμάρρων
Πανηγυρισμοί Καμπόσου
Μέσα σε αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις και έντονες λογομαχίες διεξήχθη ένα ακόμα συμβούλιο στον Δήμο Άργους με την δημοτική αρχή να πανηγυρίζει πως αυτή επέλυσε ένα πρόβλημα που χρόνιαζε για περίπου 30 χρόνια. Βέβαια αυτό δεν είναι τίποτα γιατί η ιστορία του Άργους διδάσκει πολλά. Το Άργος ήταν η πρώτη πόλη μετά την επανάσταση του 1821 που απέκτησε σχέδιο πόλης και δεν το εφάρμοσε ποτέ, με αποτέλεσμα τα σημερινά τραγικά πολεοδομικά της προβλήματα. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή “στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου η δημοτική παράταξη Καμπόσου τελείωσε επιτέλους τα εδώ και 30 χρόνια «βάσανα» για το σχέδιο του νοτίου τμήματος του Άργους.
Σε αυτό το συμβούλιο ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους Μυκηνών το τελευταίο «ανάχωμα» που ήταν η οριοθέτηση των τριών χειμάρρων που βρίσκονται στο νότιο τμήμα και με αυτή την απόφαση ολοκληρώθηκαν από πλευράς δήμου όλες οι ενέργειες που χρειάζονταν για να συμπληρωθεί ο φάκελος που βρίσκεται με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από το καλοκαίρι στο ΥΠ.Ε.Κ.Α.
Ήταν το 1983 όταν από λάθος δρόμο και με το λαό απέναντι προσπάθησαν οι τότε δημοτικές αρχές να κάνουν την επέκταση του σχεδίου στο νότιο τμήμα της πόλης του Άργους.
Οι λάθος επιλογές των δημοτικών αρχών μας οδήγησαν να χάσουμε πάνω από 10.000 κόσμο, που μη μπορώντας να βρουν γη για να κτίσουν σπίτι στο Άργος, έφευγαν για άλλους δήμους που υπήρχαν οι υποδομές.
Εγκληματικές παραλείψεις, λάθη, βαριές αμέλειες, καθυστερήσεις και άλλα πολλά από τους μέχρι πρότινος διοικούντες το δήμο, μας έκαναν να χάσουμε αυτά τα 30 σημαντικά για την οικονομία του δήμου μας χρόνια.
Αυτή η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του δήμου, έκανε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ξεμπερδέψει το κουβάρι της απραξίας αλλά και των σοβαρότατων λαθών που δημιούργησαν, η αδιαφορία και οι λάθος χειρισμοί των προηγουμένων.
Τώρα πια είμαστε μόλις ένα βήμα πριν το τέλος, είμαστε εκεί που έπρεπε να ήμασταν πριν 29 χρόνια……. Τώρα, το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει τη δουλειά του και σύντομα θα γιορτάσουμε αυτή τη μεγάλη νίκη, μια νίκη οξυγόνο για τον τόπο μας.
Ας μην κοιτάμε πια άλλο πίσω, γιατί όσο κοιτάμε πίσω, συνεχώς πληγωνόμαστε. Τώρα, ο Δήμος μας πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία”!