ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πιο ελαφρά τα δημοτικά τέλη για όλους στο Ναύπλιο

Την απαλλαγή των νέων επαγγελματιών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τα δημοτικά τέλη και μειώσεις στους υπόλοιπους δημότες αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η απαλλαγή από τα τέλη για τα άτομα με αναπηρίες, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, ενώ οι νέοι επαγγελματίες θα απαλλάσσονται και αυτοί για ένα έτος.
Να σημειωθεί ότι η παράταξη της Άλλης Πρότασης εισηγήθηκε και την απαλλαγή για τους ανέργους, αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, ούτε από τη Συμπολίτευση, ούτε και από τις παριστάμενες δυνάμεις της Αντιπολίτευσης.
Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών για οικιακές χρήσης από 1,20 ευρώ/τ.μ. σε 1,10 ευρώ/τ.μ., και η μείωση των δημοτικών τελών για ακίνητα γενικής χρήσης από 2,00 ευρώ/τ. σε 1,90 ευρώ/τ.μ.
Μεγάλες μειώσεις θα δουν στους λογαριασμούς τους τα πολυκαταστήματα, οι βιοτεχνίες και τα κέντρα διασκέδασης. Από 5,50 ευρώ/τ.μ που πλήρωναν για δημοτικά τέλη, στο εξής θα πληρώνουν 4,00 ευρώ/τ.μ.
Αντίθετα αυξήμένα δημοτικά τέλη θα πληρώνουν οι Τράπεζες, ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ. Από 5,5ευρώ/τ.μ. που πλήρωναν μέχρι τώρα, θα κληθούν να πληρώνουν 6,00 ευρώ/τ.μ.
Όπως τονίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί η απώλεια εσόδων ώστε να μην γίνει αισθητή η ανταποδοτικότητα, δεν είναι άλλος από την ορθολογική διαχείριση.
Για την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε: «Θέλουμε ένα Δήμο ζωντανό και είμαστε υποχρεωμένοι ,ως Δημοτική Αρχή, να βρούμε λύσεις σε διάφορα θέματα που ταλανίζουν τους δημότες μας. Κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτήν να στηρίξουμε την αγορά, να τονώνουμε την κίνηση, να συμβάλουμε στην τουριστική ανάπτυξη και να αμβλύνουμε την ανεργία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Δίνουμε κίνητρα στους νέους επαγγελματίες να τολμήσουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο μας».
Αναφερόμενος δε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είπε: «Στεκόμαστε δίπλα στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια ,που αποτελεί στολίδι που κοσμεί το θεσμό  της Ελληνικής οικογένειας. Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν οι  πολύτεκνες οικογένειες έχουν  ανάγκες και υποχρεώσεις που  αδυνατούν οι περισσότερες ν’ αντεπεξέλθουν και είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα τους. Με την απόφαση αυτή ο Δήμος θα συμβάλει  ώστε να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σ΄ αυτούς τους ανθρώπους».