Θα ξεμείνει από γιατρούς ο ΕΟΠΠΥ στο Ναύπλιο και το Άργος, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη χιλιάδες ασφαλισμένους.
Τον επόμενο μήνα λήγουν μαζικά οι ετήσιες συμβάσεις έργου σχεδόν όλων των γιατρών στις δύο αυτές μονάδες, με αποτέλεσμα να μειωθεί με τον τρόπο αυτό το 40% περίπου του Ιατρικού τους προσωπικού.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αργολίδας «Δεν έχει μέχρι αυτή την στιγμή δοθεί καμιά απάντηση από τους αρμόδιους, σχετική με την τυχόν ανανέωση τους. Ο κίνδυνος της άμεσης λειτουργικής κατάρρευσης των δύο μονάδων από το Σεπτέμβρη είναι προφανής. Γίνεται μάλιστα απολύτως βέβαιος αν συνυπολογισθούν οι αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις των παλαιότερων συναδέλφων με μόνιμη σχέση εργασίας. Δεν νοούνται υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας με τους μισούς (ή σε ορισμένες ειδικότητες χωρίς καθόλου) γιατρούς».
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος «πέρα από την συνεπαγόμενη οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών μας (αφού με βεβαιότητα θα υποχρεωθούν να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα) που είναι το μείζον και το επαγγελματικό πλήγμα σε νέους στην πλειοψηφία τους συναδέλφους που είναι το έλασσον, η δημόσια υγεία θεωρούμε ότι τίθεται άμεσα σε κίνδυνο. Παγκόσμια έχει αποδειχθεί πως ο περιορισμός (πόσο μάλλον η κατάργηση) των δημόσιων δωρεάν δομών υγείας συμπαρασύρει στην κατάρρευση όλους τους δείκτες δημόσιας υγείας (προσδόκιμο επιβίωσης, βρεφική θνησιμότητα κλπ)».
Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αργολίδας, ζητούν την άμεση στελέχωση των δομών Υγείας και να μην κλείσουν οι Μονάδες του ΕΟΠΠΥ σε Ναύπλιο και Άργος.
Άλλωστε σε έγγραφο προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας τους βουλευτές του νομού και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας επισημαίνουν ότι: «Αυτό που ο Σύλλογος μας θέλει να γίνει κατανοητό και ιδιαίτερα από τους ίδιους τους δικαιούχους των Υπηρεσιών Υγείας, από τον εργαζόμενο αλλά και τον άνεργο, από τον συνταξιούχο και από τα μέλη των οικογενειών τους , είναι πως το κλείσιμο των μονάδων ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν μπορεί να επικρέμαται σαν απειλή πάνω από την κοινωνία! Ως εδώ! Δεν είναι δουλειά μόνων των γιατρών η υπεράσπιση τους! Είναι υπόθεση όλων μας»!
Ταυτόχρονα αναρωτιούνται σχετικά και με τους τελικούς σχεδιασμούς των αρμοδίων: «εφόσον λειτουργική επάρκεια των μονάδων ΕΟΠΥΥ ούτε με στοιχειώδη τρόπο δεν νοείται μετά την απομάκρυνση τόσων γιατρών , πως μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν κρύβεται ο «ξαφνικός θάνατος» του συνολικού οικοδομήματος του ΕΟΠΥΥ; Άλλωστε δημοσιεύματα περί μετατροπής του από «παραγωγό» σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας κυκλοφορούν και εντείνουν την σχετική φημολογία».