ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αλλάζει το Παλιό Ναύπλιο

Ξεκινούν στο επόμενο διάστημα οι εργασίες για το έργο ανάπλασης των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου , Κιλκίς, Ναυαρίνου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον δήμο.
Η πλακόστρωση της Βασιλέως. Κωνσταντίνου θα ξεκινήσει από την οδό Σιδηράς Μεραρχίας, στην ενδεκάτη και θα φτάσει μέχρι την οδό Συγγρού στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.
Ο πεζόδρομος της Βασιλέως. Κωνσταντίνου θα διασχίζει της οδούς Πολυζωίδου και Συγγρού οι οποίες είναι οδοί κίνησης οχημάτων δημιουργώντας ένα είδος «πεζογέφυρας» ελαφρώς υπερυψωμένης με ειδική σήμανση για προτεραιότητα στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων έναντι των αυτοκινήτων. Στην ανάπλαση φυσικά, περιλαμβάνεται αστικός εξοπλισμός, αλλά και δενδροφύτευση.
Θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα παλιά φωτιστικά στο ήδη διαμορφωμένο τμήμα της οδού .Επίσης θα κατασκευαστεί πέργκολα στην αρχή της Σιδηράς Μεραρχίας, έτσι ώστε να είναι ελκυστική η είσοδος στον πεζόδρομο που οδηγεί στο κέντρο της παλιάς πόλης.
Τέλος θα δοθεί ειδική μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ (ράμπες, λωρίδα κίνησης τυφλών κ.α.).
Η πλακόστρωση της  οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου  ενοποιεί ουσιαστικά το κέντρο του Ναυπλίου (κόμβος Ενδεκάτης) με το κέντρο της παλιάς πόλης (Πλατεία Συντάγματος).
Το έργο θα κοστίσει  1.537.500 ευρώ, χρήματα που εξασφαλίστηκαν από  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.