Site icon Αρχείο anagnostis.org

Θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων το νεοσύστατο ΚΕΑΟ

Θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων το νεοσύστατο ΚΕΑΟ

Θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων αποτελεί το νεοσύστατο Κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών. Όπως τονίζει ο κος Παναγιώτης Μακρής «το Κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών θα αναλάβει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμών ασφαλιστικών οφειλών του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , καθώς και την ένταξη των οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης ή τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.
Σε πρώτη φάση προβλέπεται ότι στο ΚΕΑΟ θα διαβιβαστούν από 1.7.2013 οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ, που υπερβαίνουν τις 5.000€ (κύρια οφειλή και τυχόν επιβαρύνσεις).
Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ενημερώνουν τον οφειλέτη για τη  ύπαρξη της οφειλής (τηλεφωνικά, με επιστολή με sms ή μέσω e-mail), και εφόσον αυτός δεν ανταποκριθεί , θα αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση . Στην ατομική ειδοποίηση προβλέπεται προθεσμία είκοσι ημερών   στον οφειλέτη να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή .
Μετα την παρέλευση της προθεσμίας και εφόσον ο οφειλέτης δεν προέβη σε εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής , οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ προχωρούν στη λήψη αναγκαστικών μέτρων  σε χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τον ένα μήνα και είκοσι μέρες.
Η άσκηση διοικητικών προσφυγών ή ένδικων βοηθημάτων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα».

Exit mobile version