ΡεπορτάζΑρχείο

Θέρετρο και για ασθενείς τουρίστες το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι μία από τις πόλεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν προορισμό του ιατρικού τουρισμού, σύμφωνα με τις μελέτες των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού, που προσανατολίζονται να δώσουν βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα.
Τα δύο υπουργεία μέσω συντονισμένων ενεργειών υπερκέρασης γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και εκτέλεσης των απαιτούμενων νομοθετικών παρεμβάσεων, προωθούν νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείων υγείας. Εκτός από το Ναύπλιο έχουν επιλεγεί και άλλες περιοχές σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές (Ρόδος, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Πύργος, Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα).
Υπολογίζεται ότι κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας θα υπάρξουν εισροές περί των 350 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σχέδιο το Ναύπλιο και οι υπόλοιπες πόλεις μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών με διάφορα ιατρικά προβλήματα, όπως ασθενείς μετά από εγκεφαλικό, καρδιακό επεισόδιο ή όσοι έχουν υποστεί ορθοπεδικές επεμβάσεις που χρειάζονται αποκατάσταση, όσοι επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν πλαστικές επεμβάσεις, αλλά και όσα ζευγάρια επιθυμούν εξωσωματική γονιμοποίηση κ.λπ.
Στόχος είναι οι τουρίστες του ιατρικού τουρισμού να μπορούν να συνδυάζουν τις ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις με μια χρονική περίοδο ξεκούρασης και διακοπών στα αντίστοιχα ελληνικά τουριστικά σημεία αναφοράς.
Ανάλογα μοντέλα τουρισμού υγείας εφαρμόζονται ήδη σε ευρωπαϊκές τουριστικές περιοχές στην Ισπανία και τη Νότια Γαλλία.