Site icon Αρχείο anagnostis.org

Εξώδικο εμπόρων σε Μανιάτη, Ανδριανό και Κοδέλα

Video. Χωρίς περίθαλψη οι μισοί επαγγελματίες της Αργολίδας

Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Τάκης Μακρής στους βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, Γιάννη Ανδριανό και Δημήτρη Κοδέλα, καταθέτοντας την διαμαρτυρία του κλάδου για τα μέτρα που επιβάλλονται συνεχώς όπως η αναγκαστική είσπραξη οφειλών, τα νέα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση, οδηγώντας μας στην ολοκληρωτική εξαθλίωση και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Όπως τονίστηκε άλλωστε από τους επαγγελματίες στην συγκέντρωση που έκαναν στο Ναύπλιο «η κυβέρνηση συνεχίζοντας την σκληρή συμπεριφορά απέναντί στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ δημιούργησε ένα κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών το ΚΕΑΟ που αναλαμβάνει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών του ΟΑΕΕ και θα προχωρεί στην λήψη κατάσχεσης ακίνητης και κινητής περιουσίας».
Η Ο.Ε.Β.Ε Αργολίδας έχει καταθέσει επανειλημμένα  προτάσεις για την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ
Συγκεκριμένα :
Αποποινικοποίηση  της μη εμπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών
Κεφαλαιοποίηση (πάγωμα) παλαιών οφειλών. Καταβολή μόνο τρεχουσών εισφορών για το 2013-2014.
Έναρξη καταβολής δόσεων (οφειλών) από 1/1/2015 . Εναλλακτικά θα μπορούσαν να οριστούν ως ένσημα κρίσης και να εξαγοράζονται στο τέλος(όπως του στρατού) ή να αφαιρούνται από την σύνταξη  .
Εξόφληση οφειλών από  31/12/2018 έως 31/12/2020
Χαμηλή δόση κατά την πρώτη διετία.
Δυνατότητα επιλογής για την υπαγωγή σε  κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες για όλο το χρονικό διάστημα της ρύθμισης.
Σημαντική μείωση των τελών καθυστέρησης και επιπρόσθετων τελών μέχρι 100%.
Μείωση από 27% έως 30%του ποσού της οφειλής  που παρακρατείτε από το ταμείο  και αφορά  την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη   διότι δεν παρεχόταν η υπηρεσία αυτή.
Σε κάθε περίπτωση η πολιτεία  πρέπει να κατανοήσει ότι το 50% της εισφοροδιαρροής στον ΟΑΕΕ αναφέρεται σε αδυναμία και όχι σε επιλογή και πως μόνο με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες μπορούμε να βγούμε από  τον φαύλο κύκλο .
Συνεχίζοντας την ανάλγητη συμπεριφορά  για το 2013 οι αυτοαπασχολούμενοι θα φορολογηθούμε  από το πρώτο ευρώ χωρίς να έχουμε  αφορολόγητο όριο  οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα   έχουν ένα μικρό ποσό αφορολόγητο ενώ  την ίδια στιγμή οι βουλευτές συνεχίζουν να έχουν  70% αφορολόγητη βουλευτική αποζημίωση και συνεχίζουν να    απολαμβάνουν πολλά προνόμια  εις βάρος των πολιτών της χώρας.
Αντίθετα εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε χαράτσια και δυσβάσταχτους φόρους που επιδεινώνουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και δεν έχουν ανταποδοτικότητα προς τους πολίτες.
Η  πολιτική      τους μας οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση  μας επιβάλλει βάναυσα  φόρους για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.  Υποβαθμίζει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους,  υποβαθμίζοντας την δημόσια εκπαίδευση, κλείνοντας νοσοκομεία μειώνοντας την φαρμακευτική κάλυψη στους ασφαλισμένους με σοβαρά και χρόνια νοσήματα απειλώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.
 Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί όσο εμμένουν στην ίδια ολέθρια πολιτική σε βάρος μας και σε βάρος ολόκληρου  του ελληνικού λαού. Χρειάζεται αλληλεγγύη , κοινωνική συνοχή και αγώνες για να αντισταθούμε σε κάθε δυσβάσταχτο μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη μας».

Exit mobile version