ΡεπορτάζΑρχείο

Δυσφημούν τα εστιατόρια του Ναυπλίου

Δυσφημιστικά δημοσιεύματα για τους επαγγελματίες του Ναυπλίου, έρχονται κατά διαστήματα στο προσκήνιο, μέσω διαφόρων ανώνυμων τις περισσότερες φορές επιστολών που βρίσκουν καταφύγιο σε διάφορα blogs.
 
Ένα τέτοιο δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την προηγούμενη Κυριακή αναφέρεται στην κακή εξυπηρέτηση που παρείχε ένα εστιατόριο σε μαθητές σχολικής εκδρομής.
 
Επειδή όμως υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες, και επειδή υπάρχει και ο ανταγωνισμός με άλλες πόλεις που ανταγωνίζονται το Ναύπλιο στις σχολικές εκδρομές, κάπου πρέπει να σταματήσουν τα ανώνυμα δημοσιεύματα και κυρίως εκείνα που δεν φωτογραφίζουν έναν συγκεκριμένο «κακό» επαγγελματία», αλλά τοποθετούν όλους στο ίδιο τσουβάλι.
 
Το ανώνυμο δημοσίευμα που «παίρνει μπάλα» το τουριστικό Ναύπλιο και όλους τους επαγγελματίες σίτισης, αφού φέρνει τον τίτλο «Προσοχή στα εστιατόρια του Ναυπλίου – Παράπονα αναγνώστη», ακολουθεί:
 
«Χθες επισκεφθήκαμε το Ναύπλιο στα πλαίσια μίας σχολικής εκδρομής. Το μεσημέρι όταν τα παιδιά άρχισαν να πεινούν, αποφασίσαμε να κάτσουμε κάπου για φαγητό.
Αφού καθίσαμε, ήρθε ο σερβιτόρος για παραγγελία. Η παραγγελία δόθηκε και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Τα φαγητά έρχονταν με δόσεις, μερίδες μικρές (π.χ. μερίδα καλαμάρι με 2!!! μόνο καλαμάρια μικρά), άνοστες, και με μεγάλη καθυστέρηση, με συνέπεια τα παιδιά να διαμαρτύρονται με όλες τις φαντάζομαι γνωστές επιπτώσεις στην διάθεση μας.
Όταν διαμαρτυρηθήκαμε έντονα αφού είχε περάσει κάθε περίοδος χάρης και ανοχής μας πρόσφεραν σε ένδειξη καλής διάθεσης κάποια ποτά στο τέλος που όμως ήταν τόσο άκαιρα την ώρα που προσφέρθηκαν (είχαμε ήδη τελειώσει το φαγητό!!!), που αρνηθήκαμε να δεχτούμε. Όταν φεύγοντας εκφράσαμε το παράπονο μας για την κάκιστη εξυπηρέτηση, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχουν μόνο 2 έως 3 παρέες, ότι τα μαγαζιά θα κλείσουν και …
Αγαπητοί Ναυπλιώτες, μένετε σε μια παραμυθένιας ομορφιάς πόλη, κάποιοι προσπαθούν να διώξουν τους επισκέπτες σας, πρέπει να τους τιμωρήσετε μόνοι σας, πριν ο κόσμος τιμωρήσει όλους εσάς.
 
Εγώ πάντως την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ την πόλη σας, θα έχω φροντίσει να πάρω φαγητό από το σπίτι.
Στην επιστροφή όταν τα συζητήσαμε με τους υπόλοιπους από τα 4 πούλμαν που είμαστε μαζί όλοι είχαν τα ίδια παράπονα».