ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανάβουν τα αίματα στο Άργος για τα σκουπίδια

 
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αργολίδα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και της επικείμενης δημιουργίας σταθμού μεταφόρτωσης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κοντά στην περιοχή της Νέας Κίου. Ήδη οι αντιδράσεις απο την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Άργους-Μυκηνών είναι έντονες καθώς ζητούν την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου , ώστε να ενημερωθούν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι πολίτες που ανησυχούν για την δημόσια υγιεινή του τόπου.
 
 Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Οι πολίτες μπροστά”, Γιώργος Αναγνώστου με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει οτι : “Πρέπει να συγκλιθεί άμεση ειδική συνεδρίαση, ώστε να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι  πολίτες”. Και ο επικεφαλής όμως της Δημοτικής Παράταξης “Πρόταση Ελπίδας” Σωτήρης Κοτσοβός  συμπληρώνει με δική του επιστολή ότι : “ Δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες επι μέρους σχετικές ενέργειες και αποφάσεις. Η άγνοια και η ανησυχία τόσο του Δ.Σ όσο και των κατοίκων θα παρατείνεται όσο παρατείνεται η έλλειψη αληθούς πληροφόρησης. Να συνέλθει άμεσα το Δ.Σ”. 
 
 Οι αντιδράσεις σχετικά με την εγκατάσταση μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρησης στερεών αποβλήτων δεν έχουν μείνει μόνο στα όρια του νομού αλλά έχουν επεκταθεί και στους γύρω νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά απο μια επεισοδιακή συνεδριάση του Περιφερειακού συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα βρεθεί στην Καλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας, του νομού Μεσσηνίας για να συνομιλήσει με τους κατοίκους που αντιδρούν με τα σχέδια.
 
Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της αναδόχου εταιρίας σχετικά με την χωροθέτηση.