Site icon Αρχείο anagnostis.org

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των δήμων στους σεισμούς

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των δήμων στους σεισμούς

Η βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η άμεση ανταπόκριση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μετά από σεισμούς, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών τους είναι το αντικείμενο Εργαστηρίου, που θα πραγματοποιηθεί, για τους Δήμους της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την επόμενη Τρίτη.
 
Το εργαστήριο οργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.
 
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, αυτού του είδους η εκπαίδευση και ο συντονισμός των φορέων Πολιτικής Προστασίας, που περιέχει πραγματικές ασκήσεις ετοιμότητας, είναι απαραίτητες και αναγκαίες προύποθέσεις για μια χώρα σεισμογενή, όπως η Ελλάδα. Δείχνει, δε, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία ο κρατικός μηχανισμός αντιμετωπίζει τα θέματα των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα της αντισεισμικής θωράκισης.
 
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δίνει τεράστια σημασία στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε στην πιθανότητα μεγάλου σεισμού ή άλλων καταστροφικών φαινομένων τα δυσμενή αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα», κατέληξε ο κ. Αγγελάκας.

Exit mobile version