ΠολιτικήΑρχείο

Στα άκρα Μανιάτης – Κοδέλας για …άντληση ψήφων

Δίπολο μεταξύ Μανιάτη και Κοδέλα φαίνεται να δημιουργείται σιγά – σιγά τον τελευταίο καιρό στην Αργολίδα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται ότι προσπαθεί να εισχωρήσει στους ψηφοφόρους του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
 
Η συνεχιζόμενη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ Πανελλαδικά και η αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι φέρνει σε πλεονεκτική θέση τον Δημήτρη Κοδέλα να κριτικάρει και μάλιστα αυστηρά τον υπουργό ΥΠΕΚΑ.  
Έτσι, ο κος Κοδέλας δεν άφησε ούτε ένα 24ωρο να χαρεί ο κος Μανιάτης την πανηγυρική ανακοίνωσή του για την χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του σπιτιού του Τσώκρη στο Άργος, του Παλαιού Φαρμακείου στο Ναύπλιο και της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Άργους, για τα οποία δήλωνε:
 
 «Στα χέρια των πολιτών της Αργολίδας με πλήρη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ και το Πράσινο Ταμείο δίνεται το σπίτι του Τσώκρη στο Άργος και το «Παλαιό Φαρμακείο» στο Ναύπλιο, ενώ προχωρά και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Άργους με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Είναι ευθύνη των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων να αξιοποιήσουν πλήρως τα χρήματα που η Πολιτεία διαθέτει προκειμένου να διατηρήσουν την τοπική πολεοδομική κληρονομιά, αλλά και για να προχωρήσει η αναζωογόνηση της οργάνωσης της πόλης του Άργους».
 
Ο Γ. Μανιάτης αμέσως δέχθηκε την επίθεση Κοδέλα που δήλωσε: «Το ύφος της δήλωσης προκαλεί όταν, εδώ και μήνες, υπάρχει εκκωφαντική σιωπή σχετικά με πολύτιμες εκτάσεις και κτίρια που αρπάζει από τα χέρια των πολιτών της Αργολίδας η κυβέρνηση, στην οποία ο ίδιος συμμετέχει, εκχωρώντας τες στο αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ για την αποπληρωμή του …χρέους.
Αναφερόμαστε στην ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ και στην εκποίηση των 1.911 στρεμμάτων της Καραθώνας, του διώροφου κτιρίου στη Βασ. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Αρβανιτιάς, των οικοπέδων έκτασης 7.200 και 4.350 τ.μ. στο Ναύπλιο, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Αναστασίου, του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου, των 136 στρεμμάτων στην Ερμιονίδα και άλλων!
 
Επιπλέον των παραπάνω, καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι πολίτες της Αργολίδας την άποψη των δύο βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης σχετικά με την οικία Τρικούπη στο Άργος και το ακίνητο της Αγροτικής στο Λιμάνι του Ναυπλίου που πέρασαν σε μια νύχτα σκανδαλωδώς, μαζί με πλήθος άλλων περιουσιακών στοιχείων της Αγροτικής, στην ιδιοκτησία της ιδιωτικής – και ανακεφαλαιοποημένης με δημόσιο χρήμα – Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ»!