ΡεπορτάζΑρχείο

Στο Ναύπλιο δεν ξέρουν τον Βελλίνη

Ο Γεώργιος Βελλίνης καταδιώχτηκε από τους Τούρκους διότι ήταν Φιλικός. Κατέφυγε στον Αλέξανδρο Υψηλάντη και έγινε μέλος του Ιερού Λόχου. Μητέρα του ήταν η Φωτεινή Παπαλεξοπούλου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεμένο με το Ναύπλιο. Γι΄ αυτό άλλωστε και έχει ονοματοδοθεί έτσι και η ομόθυμη οδός στην παλιά πόλη.
 
Ο Γεώργιος Βελλίνης δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι οι σύγχρονοι Έλληνες τόσα  χρόνια μετά θα του άλλαζαν το όνομα. Έτσι, το όνομα του ιστορικού αυτού προσώπου φιγουράρει σήμερα σε επίσημα έγγραφα …κουτσουρεμένο κατά ένα «λ»
 
Την αρχή την έκανε ο Γιάννης Μανιάτης στην πανηγυρική δήλωσή του για την χρηματοδότηση του πρώτου Φαρμακείου από το Πράσινο Ταμείο. Ο ντόπιος υπουργός που έσπευσε να ανακοινώσει πρώτος την χρηματοδότηση μας εξηγεί κιόλας ότι το κτήριο βρίσκεται επί των οδών Β. Κωνσταντίνου και Βελίνη !!!
 
Τον ίδιο Βελίνη (με ένα λάμδα) ανακάλυψε στην συνέχεια παρασυρόμενος και ο δήμος Ναυπλίου, μιλώντας στην ανακοίνωσή του για την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου μνημείου  επί των οδών Βασ. Κωνσταντίνου 32 και Βελίνη!!!