Site icon Αρχείο anagnostis.org

Το ΠΛΙ στον διαγωνισμό για τη μόδα στη Βικιπαίδεια

H Europeana Fashion  φιλοξενεί από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2013, τον διαδικτυακό διαγωνισμό Europeana Fashion Challenge στη Βικιπαίδεια
 
Η Europeana Fashion είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από 22 εταίρους, ανάμεσά τους και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, που εκπροσωπούν τα κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά μουσεία, αρχεία και συλλογές από 12 ευρωπαϊκές χώρες.
 
Κατά τη διάρκεια αυτού του  διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν άρθρα στη Βικιπαίδεια σχετικά με τη μόδα και να κερδίσουν μεγάλα βραβεία.
 
Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι και παλιοί συγγραφείς είτε με την εξαρχής δημιουργία ή με την επεξεργασία και τη βελτίωση ήδη υπαρχόντων άρθρων σχετικά με τη μόδα στη Βικιπαίδεια.
 
Ως πηγή έμπνευσης αλλά και εμπλουτισμού των άρθρων με εικόνες οι αρθρογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες και ιστορικές φωτογραφίες μόδας και βίντεο από τις συλλογές των εταίρων της Europeana Fashion στα Wikimedia Commons.
 
Οι συμμετέχοντες παίρνουν πόντους για κάθε νέο άρθρο ή την επέκταση παλιού, που περιέχουν μία ή περισσότερες εικόνες από την Europeana Fashion. Οι πιο παραγωγικοί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν βιβλία σχετικά με τη μόδα, τα οποία έχουν προσφερθεί από τους εταίρους της Europeana Fashion.
 
Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε με μια απλή εγγραφή απ’ όπου κι αν βρίσκεται και σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 
Ο διαγωνισμός Europeana Fashion Challenge διοργανώνεται από τους Europeana Fashion, Europeana Awareness, Wikimedia Sweden, Wikimedia Italy και Wikimedia Israel.
 
Tο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ICT πολιτικής.
 
Η Europeana Fashion είναι ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ICT πολιτικής. Μέχρι τον Μάρτιο του 2015 θα δημοσιεύσει διαδικτυακά πάνω από 700.000 ψηφιακά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μόδα, από ιστορικά ενδύματα και αξεσουάρ έως φωτογραφίες, αφίσες, σχέδια, σκίτσα, βίντεο και καταλόγους εκθέσεων μόδας.

 
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
 
 

Exit mobile version