ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στον εισαγγελέα το νερό…

 
Πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, υποστήριξε οτι είναι πρώτιστη προτεραιότητα η χρηματοδότηση υλοποίησης του αποχετευτικού Δικτύου της Λέρνας. καθώς με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου:
 
“Καλύπτεται η βασική ανάγκη για πόσιμο νερό της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται η υγεία του πληθυσμού, καθώς η σημερινή υδροδότηση γίνεται από υδρογεωτρήσεις, με αποτέλεσμα το νερό να είναι χαμηλής ποιότητας και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.”.
 
Φαίνεται όμως, πως ο Βουλευτής Αργολίδας Δ.Κοδέλας δεν υποστηρίζει την άποψη του Υπουργού Μανιάτη ότι η σημερινή υδροδότηση γίνεται αποκλειστικά απο υδρογεωτρήσεις και με απάντηση του τονίζει οτι:
 
 “Θα έπρεπε να γνωρίζει ο υπουργός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας δεν υδροδοτείται μόνο από γεωτρήσεις. Σε σημαντικό βαθμό ο Νομός υδροδοτείται από τις πηγές της Λέρνας ενώ υπάρχουν  περιοχές που χρησιμοποιούν υδρογεωτρήσεις. Στις υδρογεωτρήσεις η ποιότητα του νερού ποικίλει. Αλλού το νερό είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλού υπάρχει υψηλή αγωγιμότητα (το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα οξυμένο σε περιοχές της Ερμιονίδας), ενώ σε πολύ λίγες περιπτώσεις και για κάποια διαστήματα είχαμε υψηλές συγκεντρώσεις κάποιων επικίνδυνων στοιχείων (νιτρικά ή ακόμα και εξασθενές χρώμιο) στα οποία μάλιστα είχαμε αναφερθεί έντονα με παρεμβάσεις μας»
 
Σε απάντηση του ο Βουλευτής Αργολίδας του Σύριζα Δ.Κοδέλας, αναφέρει ακόμη οτι θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα, ώστε να εξετάσει τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του Υπουργού και να προστατευθεί η Δημόσια υγεία έαν υπάρχει κίνδυνος ή να αποκατασταθεί η αλήθεια.
 
Ο Κοδέλας καλεί όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων της Αργολίδας να απαντήσουν στις καταγγελίες του Υπουργού και να ενημερώσουν τους πολίτες.
 
Παράλληλα θα ζητήσει απο τον κ.Μανιάτη, εγγράφως τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία περί επικινδυνότητας του νερού της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.