Site icon Αρχείο anagnostis.org

Αδικαιολόγητη υποβάθμιση των εθνοσυνελεύσεων του Άργους

Έχασαν σε λάμψη. Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης των Α’ , Δ’ και Ε’ Εθνικών Συνελεύσεων και της Πελοποννησιακής Γερουσίας, που άρχισαν τις εργασίες τους στην πόλη του Άργους. Α’ (1-12-1821, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου) , Δ’ (11-7-1829, Αρχαίο Θέατρο) ,Ε’ (5-12-1831, 1ο Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο), ενώ λίγο νωρίτερα έγινε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης του Άργους. Την δοξολογία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Σελλής.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Αργολίδος, κ. Δημήτριο Μπαλτατζή. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ι. Ανδριανός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Άργους Μυκηνών, Σ. Κωτσοβός και Κ. Γκαρκάσουλας, ο πρώην δήμαρχος Άργους Δ. Πλατής, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, εκπρόσωποι Σωματίων κα.

Απόντες από την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Άργους Δ. Καμπόσος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής διοίκησης και εκπρόσωπος της Μητροπόλεως.

Exit mobile version