Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κλαίμε τη μοίρα μας ή αναλαμβάνουμε δράση στην Ε.Ι.Ε.Τ.;

Κλαίμε τη μοίρα μας ή αναλαμβάνουμε δράση στην Ε.Ι.Ε.Τ.;

Μόλις ξεκίνησε η νέα χρονιά, η πιο κρίσιμη για το μέλλον του τοπικού Τύπου, που αγκομαχά να αντέξει και να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα.

Μπορεί όμως μόνος του ο ιδιοκτήτης μιας επαρχιακής εφημερίδας – όσο καλός επιχειρηματίας κι αν είναι – να στηρίξει την επιχείρησή του και μάλιστα σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον; Προφανώς όχι το ίδιο καλά, από μια συλλογική προσπάθεια, που στόχο έχει το κοινό καλό και το συμφέρον όλων των μελών της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

 

Εμείς τι κάνουμε; Κλαίμε τη μοίρα μας ή αναλαμβάνουμε δράση;

Θεωρώ, ότι είναι καιρός να κινηθούμε σε ένα νέο πλαίσιο και σε διεκδικήσεις μέσα από συλλογική δουλειά  και συνεργασία με νέες ιδέες και όρεξη για το κοινό συμφέρον.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση του Χρήστου Δημητριάδη να είμαι υποψήφιος Α΄ Αντιπρόεδρος στην Ε.Ι.Ε.Τ.

Η ανάγκη να στηριχτεί ο τοπικός και περιφερειακός Τύπος μας καλεί σήμερα να επιλέξουμε με μεγαλύτερη προσοχή τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν στη νέα περίοδο. Ανθρώπους που καταθέτουν προτάσεις και θέσεις συγκεκριμένες.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, διαλύουν τα πάντα, πρέπει να χαράξουμε από μόνοι μας την επόμενη μέρα.

 

 

Παράλληλα, το μεγάλο πρόβλημα της επιβίωσης και αναδιάρθρωσης του τύπου της Περιφέρειας επιβάλει περισσότερο από ποτέ να βγει από τα αδιέξοδα και η Ε.Ι.Ε.Τ., κάτι που μπορεί να κάνει πράξη μόνο ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με καινοτόμες ιδέες που χρήζουν άμεσης εφαρμογής. Ένα Συμβούλιο το οποίο θα αλλάξει την ροή της ιστορίας της Ένωσης  αυτής, της οποίας είμαστε όλοι μέλη.

Ένα συμβούλιο που θα παλέψει να αναδείξει την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τύπος, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στην μείωση του αριθμού των πωλούμενων φύλλων,  που επετεύχθη πριν το τέλος του 2013, με την αποσπασματική και πρόχειρη τροπολογία του νόμου Ν.3548/2007. Η δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νομικού πλαισίου  που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες πρέπει να γίνει σημαία μας.

 

Άκης Γκάτζιος

 

 

 

Exit mobile version