Αρχείο

Ηλεκτρονικό Καλάθι

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Τρίπολη 15 /01/2014 Αρ. πρωτ.:- 2888/853-

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ : «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ (ΠΥΛΗ) ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ : Περιφέρεια Πελοποννήσου
2. Δ/ΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, Μαινάλου & Σέκερη 37, Τ.Κ. 221 00 Τρίπολη, τηλ. 2710-243745, 2710-237410, fax 2710-234492, e-mail [email protected] , [email protected]
3. ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : Σύμβαση Υπηρεσιών, Κατηγορία Υπηρεσίας : 07 «Υπηρεσίες Πληροφορικής & Συναφείς Υπηρεσίες»
4. ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. : Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
5. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : Το αντικείμενο του έργου είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αποτύπωση του «καλαθιού» των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των παραγωγικών μονάδων του κλάδου. Συγκεκριμένα πρόκειται να δημιουργηθούν ολοκληρωμένες υπηρεσίες οι οποίες μέσω ενός φιλικού και χρηστικού περιβάλλοντος θα παρέχουν αφενός μεν στον παραγωγό την δυνατότητα να περιγράψει και να προβάλει τα προϊόντα του και αφετέρου στον χρήστη των υπηρεσιών (πολίτες, επιχειρήσεις, εισαγωγείς – αγοραστές των προϊόντων της Περιφέρειας, υποψήφιοι επενδυτές, έμποροι – εξαγωγείς της Περιφέρειας στον Πρωτογενή Τομέα) να ενημερωθεί πλήρως για τα προϊόντα του καλαθιού και επιπλέον να συμμετέχει στη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης προς τα προϊόντα του καλαθιού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Το έργο αποτελείται από πέντε (5) βασικά υποσυστήματα : α)Υποσύστημα ενημέρωσης το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα προϊόντα του καλαθιού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πληροφορίες για τους παραγωγούς, συμβουλευτικό περιεχόμενο όπως οδηγό εξαγωγών μελέτες, αναλύσεις, βέλτιστες πρακτικές, πληροφορίες για εκδηλώσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα σε Περιφερειακό, Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο, νέα σχετικά με τον Πρωτογενή Τομέα , β) Υποσύστημα Προσφοράς – Ζήτησης προϊόντων του καλαθιού, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες προσφορών προϊόντων, αιτήματα ζήτησης προϊόντων, γ) Υποσύστημα Ηλεκτρονικού Κέντρου Επενδύσεων Πρωτογενούς Τομέα, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τον Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια, Οδηγό επενδύσεων, επενδυτικές ευκαιρίες, εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδύσεων και αναζήτηση συνεταίρου – συνεργάτη για τον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας, δ) Υποσύστημα Ηλεκτρονικού Forum ανάπτυξης – προώθησης προϊόντων καλαθιού, το οποίο θα περιλαμβάνει τη διαχείριση θεματολογίας και τη συμμετοχή σε forum, ε) Υποσύστημα Εξυπηρέτησης. το οποίο θα περιλαμβάνει κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης – τηλεδιάσκεψης με ενδιαφερόμενους, υπηρεσία εβδομαδιαίου Newsletter, διαχείριση e-mail & SMS, διαχείριση αιτημάτων ,διαχείριση χρηστών & διεπαφές διασύνδεσης με τρίτα συστήματα. Επίσης το έργο θα περιλαμβάνει : α) την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού & λογισμικού, μελέτη εφαρμογής, ανάπτυξη εφαρμογών και περιεχομένου, όπως η περιγραφή των προϊόντων του καλαθιού, η καταγραφή των παραγωγών του καλαθιού, ανάπτυξη πληροφοριών για τον Πρωτογενή Τομέα, γ) Ολοκλήρωση εφαρμογών και περιεχομένου – μετάπτωση δεδομένων – έλεγχοι, δ) Εκπαίδευση διαχειριστών και στελεχών υποστήριξης, ε) Υποστήριξη πιλοτικής λειτουργίας και δοκιμαστικής λειτουργίας και στ) ενέργειες και δράσεις ως υπηρεσίες προβολής και δημοσιότητας του Ηλεκτρονικού Καλαθιού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
6. ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ : Οι εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου
7. ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : Πεντακόσιες οκτώ χιλιάδες τριακόσια ενενήντα τρία ευρώ (508.393,00 €), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23 %. Προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ : Τετρακόσιες δέκα τρεις χιλιάδες τριακόσια είκοσι επτά ευρώ & εξήντα τέσσερα λεπτά (413.327,64 €)
8. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : Δέκα έξι (16) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης
9. ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ : Όπως αναφέρεται στο άρθρο Β2.7 (Εγγύηση Συμμετοχής) του Β΄ Μέρους (τεύχους) της προκήρυξης, απαιτείται εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 5 % του προϋπολογισμού του έργου, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ήτοι ποσού είκοσι πέντε χιλιάδων τετρακοσίων δέκα εννέα ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (25.419,65 €) από αναγνωρισμένο τραπεζικό ή πιστωτικό ίδρυμα ή άλλο νομικό πρόσωπο που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε. και του ΕΟΧ και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών – μελών αυτό το δικαίωμα. Οι εγγυητικές επιστολές μπορούν επίσης να προέρχονται και από τραπεζικό ή πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί νόμιμα σε χώρα – μέρος διμερούς ή πολυμερούς συμφωνίας με την Ε.Ε. ή χώρα που έχει υπογράψει και κυρώσει την Συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις και έχει το δικαίωμα έκδοσης εγγυήσεων.
10. ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ : Ανοικτή διαδικασία
11. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ : Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στο τεύχος προκήρυξης
12. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 12/03/2014, ώρα 14:00
13. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ : Οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν εγγράφως & ενυπογράφως (της τηλεμοιοτυπίας συμπεριλαμβανομένης) διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της παρούσας προκήρυξης από την Αναθέτουσα Αρχή /Δ-νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, μέχρι και τις 28/2/2014.
14. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ : Οι προσφορές στο σύνολό τους, ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για έξι (6) μήνες από την επομένη ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους. Προσφορά που ορίζει μικρότερο χρόνο ισχύος απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
15. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις φυσικών ή/και νομικών προσώπων, που : α1) είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ε.Ε.), α2) είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ε.Ο.Χ.), α3) είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), η οποία κυρώθηκε στην Ελλάδα με τον Ν.2513/97 (ΦΕΚ Α/139) υπό τον όρο ότι η σύμβαση καλύπτεται από την Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων, α4) είναι εγκατεστημένα σε τρίτες χώρες που έχουν συνάψει συμφωνίες με την Ε.Ε., α5) έχουν συσταθεί με τη νομοθεσία κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή του κράτους – μέλους που έχει υπογράψει τη Σ.Δ.Σ. ή της τρίτης χώρας που έχει συνάψει ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ε.Ε. και έχουν την κεντρική τους διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή του ή την έδρα τους στο εσωτερικό μιας εκ των ανωτέρω χωρών και β) πληρούν τους όρους που καθορίζονται στις παραγράφους Β2.3 (Δικαιολογητικά Συμμετοχής) και Β.2.6 (Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής) του Β΄ Μέρος (τεύχους) της Προκήρυξης.
16. ΗΜΕΡΑ, ΩΡΑ & ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : 13/03/2014 & ώρα 11:00 στα Γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, Τ.Κ 221 00 Τρίπολη
17. Το τεύχος της προκήρυξης θα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο www.ppel.gov.gr της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ