ΡεπορτάζΑρχείο

Η απαξίωση του σιδηροδρόμου στην Αργολίδα

Η απαξίωση του σιδηροδρόμου στην Αργολίδα, οδηγεί σε απαξίωση και της δημόσιας περιουσίας. Ο ΟΣΕ εμφανίζεται εγκαταλειμμένος παντού. Κτήρια, υποδομές, οικόπεδα, αποτελούν εύκολη λεία για κάθε είδους παραβατικούς. Τα γραφεία του ΟΣΕ στο Άργος, έχουν λεηλατηθεί. Έως και τα πλακάκια του δαπέδου σε ορισμένα σημεία έχουν ξηλωθεί, ενώ δημόσια έγραφα και δημόσιες σφραγίδες είναι στην διάθεση του κάθε πλαστογράφου. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση είναι και ο «νέος» σταθμός του τρένου στο Ναύπλιο, όπου τα δημόσια έγραφα είναι αναμεμιγμένα με ανθρώπινα κόπρανα.
Μεγάλες ζημιές σε όλο το πρόσφατα ανακαινισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού, προκάλεσαν και οι πρόσφατες πλημμύρες, χωρίς να ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τις αποκαταστήσει.
Σαν να μην έφταναν οι φυσικές καταστροφές, λόγω της ατιμωρησίας επήλθε και αύξηση των κλοπών, με εντυπωσιακότερη την κλοπή ραγών του τραίνου απ την γραμμή στο ύψος του Χιλιομοδίου Κορινθίας!
Σύμφωνα με πληροφορίες αφαιρέθηκαν 330 στρωτήρες με ειδικό μηχάνημα κοχλίωσης αποχλίωσης συνδέσμων (κραπονιέρα). Στην συνέχεια έβγαλαν τους συνδέσμους και τεμαχίσαν τις ράγες με οξυγόνο πριν τις πήγανε για πούλημα, προφανώς κάπου στην Μάντρα Αττικής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργούν παράνομα τέσσερα χυτήρια, πέρα των νομίμων. Με μία πιο διεξοδική ματιά δείχνει σα να έχει γίνει επαγγελματική δουλειά και πως υπάρχει γνώση του αντικειμένου, αφού φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία από εργολάβο.