ΚοινωνίαΑρχείο

Σε αγωνιστική εγρήγορση οι αγρότες της Αργολίδας

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιριστικών Ομάδων Αγροτών Αργολίδας εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο τονίζει πως οι αγρότες της Αργολίδας πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Το ψήφισμα γνωστοποιήθηκε από το μέλος της επιτροπής Γιάννη Καλογερόπουλο μετα την συνάντηση που ειχαν χθές με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη. 

Την Τετάρτη 29/01/2014 έγινε η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συν/κών Οργανώσεων και των Ομάδων Παραγωγών του Νομού και του Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλου με τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη,

Η επιτροπή έθεσε τα ζητήματα που διατυπώνονται στο ψήφισμα της Συγκέντρωσης της 27/01/2014 που έγινε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αργολίδας.

Για το πρώτο αίτημα , που ήταν το φορολογικό υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων και μένουμε στις αρχικές μας θέσεις της άμεσης απόσυρσης,

Για το δεύτερο αίτημα της πληγείσας παραγωγής εσπεριδοειδών του νομού, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ ώστε να παραταθεί η περίοδος των άκαιρων βροχοπτώσεων.

Στο τρίτο αίτημα μας που αφορά την ενεργοποίηση του προγράμματος DE MINIMIS ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εφόσον τεκμηριωθούν οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, (δηλαδή απώλεια εισοδήματος), θα ενταχθούν οι εσπεριδοκαλλιεργητές στο παραπάνω πρόγραμμα.

Η επιτροπή αναμένει την άμεση υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων, διατηρεί τις επιφυλάξεις της και καλεί σε Γενική Συνέλευση όλα τα συμβούλια των Συνεταιρισμών την Κυριακή 02/02/2014 και ώρα 7.00 μ.μ. Στα γραφεία της Κ.Α.Σ.Ο.Α. ΔΑΝΑΟΣ για να αποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία μας.

Καλεί όλους τους παραγωγούς να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση.