ΠολιτικήΑρχείο

Αγροτικό συλλαλητήριο στο Ανυφί

Σε συγκέντρωση-συλλαλητήριο καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού Αργολίδας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Αργολίδας για μια οργανωμένη μαζική κινητοποίηση.
 
Το συλλαλητήριο θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία στο Ανυφί.
 
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να βγούν όλοι στους δρόμους του αγώνα και να λάβουν μέρος στα μπλόκα της αγροτιάς ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης παραμένουν αδιάλλακτοι απέναντι στα αιτήματα που θέσαμε στην συνάντηση που είχαμε με το Υπουργείο. Ο Υπουργός Θ. Τσαυτάρης, αν και εξέφρασε την κατανόησή του για τα διογκωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μας δήλωσε ότι τόσο η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης όσο και οι κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ είναι δεδομένες, ευχόμενος στην ουσία στη φτωχομεσαία αγροτιά …<<καλό κουράγιο>>.
 Δεν πρέπει να  σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτή την λαίλαπα των χαρατσιών που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Τώρα χρειάζεται ο αγώνας μας να κλιμακωθεί ενάντια στα μέτρα που μας ξεκληρίζουν από τα χωράφια μας. Η μόνη λύση που μας απομένει είναι να κατεβάσουμε τα τρακτέρ κα τα αγροτικά μας στο δρόμο ενάντια σε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Οι αγώνες μας και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος μας»