ΡεπορτάζΑρχείο

Συγκέντρωση και αποκλεισμός της Νέας Εθνικής οδού από αγρότες της Αργολίδας

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αργολίδας συνεχίζονται, καθώς πραγματοποίησαν σήμερα (5/2/2014) συλλαλητήριο και στη συνέχεια απέκλεισαν τη νέα εθνική οδό Ναυπλίου – Μυκηνών – Αθήνας στον κόμβο προς το Ανυφί, όπου και παρέταξαν τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, δεξιά και αριστερά του δρόμου. Με αγωνιστικό παλμό και μεγάλη συμμετοχή, παρά τις κρύες καιρικές συνθήκες, οι αγρότες παραμένουν στους δρόμους διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον τόσο γι’ αυτούς όσο και για τις επόμενες γενιές. 

«Δεν πρέπει να  σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτή την λαίλαπα των χαρατσιών που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Τώρα χρειάζεται ο αγώνας μας να κλιμακωθεί ενάντια στα μέτρα που μας ξεκληρίζουν από τα χωράφια μας. Η μόνη λύση που μας απομένει είναι να κατεβάσουμε τα τρακτέρ κα τα αγροτικά μας στο δρόμο ενάντια σε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οι αγώνες μας και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος μας. Όλοι μαζί Οργανωμένα Μαζικά Μαχητικά θα νικήσουμε! »

Στη συγκέντρωση ήταν παρών και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας.