ΆρθροΑρχείο

Ένα νέο ΟΧΙ είναι το ζητούμενο

Η απέναντι όχθη του Βασίλη Καπετάνιου
 
Το Μεγάλο Βουβάλι με αργό βηματισμό έφτασε στο Οβάλ Γραφείο, για να ασκήσει τα κυβερνητικά του  καθήκοντα. Έπαιξε για λίγο με το κινητό του τηλέφωνο, σε λίγα λεπτά μπήκε η γραμματέας να του ανακοινώσει την ατζέντα της ημέρας.
 
-Πόσα ραντεβού έχω σήμερα Μάργκαρετ.
-Ένα μόνο, με τον κύριο  Ύαινα.
-Καλά, πως έγινε αυτό;
-Το απαίτησε ο κύριος Ύαινας.
 
Πριν διοριστεί γραμματέας στο Οβάλ Γραφείο η Μάργκαρετ ήταν γραμματέας προέδρου στον Όμιλο Ενέργειας και Επικοινωνίας. Ο Ύαινας ήταν το βασικό της αφεντικό. Της ανέθετε πάντα σοβαρές αποστολές κατασκοπευτικού τύπου.
 
Πριν πει την τελευταία λέξη της, στην άκρη του διαδρόμου ακούστηκαν οι οξείς ήχοι από τα τακούνια του Ύαινα. Ήταν αναγνωρίσιμος σε όλους, δεν πέρασε από κανένα έλεγχο ασφαλείας. Περπατούσε  λες και ήταν δικό του το Οβάλ Γραφείο. Μπορεί και να ήταν.
 
-Μάργκαρετ ένα σκέτο καφέ, να μας αφήσεις μόνους και να μην μας ενοχλήσει κανείς.
 
Χωρίς να ρωτήσει κάθισε στην πλαϊνή καρέκλα του γραφείου. Πέταξε ένα μαύρο δερματόδετο φάκελο πάνω στο γραφείο του Μεγάλου Βουβαλιού. Εκείνος με γρήγορα αντανακλαστικά έσωσε το κινητό του από το χτύπημα.
-Πρόεδρε, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πλήττονται τα συμφέροντα μας. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις στρατηγικές και τα σύνορα μας.
-Προσπαθώ κάθε μέρα για τα συμφέροντα της χώρας μας.
-Προσπαθείς αλλά αποτελέσματα δεν υπάρχουν. Η Κόκκινη Αρκούδα έχει σηκώσει κεφάλι, χάνουμε τεράστια κεφάλαια.
-Μα προσπαθήσαμε, τι θες, να προκαλέσουμε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;
-Αυτό θα είναι η τελευταία λύση. Εκείνο που βλέπω είναι ότι έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος. Τα κοιτάσματα της Σιβηρίας είναι καθηλωμένα από την Κόκκινη Αρκούδα. Στην Ουκρανία δεν έκανες τίποτα τελικά. Την Συρία μάλλον την χάνουμε. Η Τουρκία είναι πλήρως εξαρτημένη σε ενέργεια από την Κόκκινη Αρκούδα και το  Ιράν. Κατάντησαν οι Τούρκοι, οι καλύτεροι πελάτες της Αρκούδας.
-Μα δεν μας ευνοεί και η γεωγραφία …
 
Παρά το μεγάλο όγκο του, το  Βουβάλι ένοιωθε ότι τα διαπεραστικά μάτια του Ύαινα είχαν τεράστιες μαγικές δυνάμεις και τον μίκραιναν στο ελάχιστο. Κακά τα ψέματα την θέση του κυβερνήτη την κέρδισε με την βοήθεια του Ομίλου Ενέργειας και Επικοινωνίας.
-Δεν είναι ώρα για δικαιολογίες είναι ώρα για αποφάσεις.
 
Ο Ύαινας σηκώνεται απότομα απάνω και ανοίγει στην μέση ακριβώς τον δερματόδετο φάκελο. Το Βουβάλι με τα αθλητικά αντανακλαστικά του έσωσε για άλλη μια φορά το κινητό του. Στα δυο φύλλα του φακέλου απεικονίζονταν ένας παγκόσμιος χάρτης.
 
-Ότι χάσαμε, χάσαμε. Καιρός για νέες ευκαιρίες και δημιουργικές αποφάσεις. Θα φτιάξουμε ένα νέο ισχυρό οικονομικό τόξο. Από την μια, θα μας φέρει νέα κεφάλαια από την άλλη θα αποδυναμωθεί η Κόκκινη Αρκούδα. Κέντρο, κεφαλή, σημείο αιχμής του νέου τόξου θα είναι η Κύπρος. Το τόξο αυτό θα απλώνεται από την Ελλάδα, θα περνά Κύπρο , θα συνεχίζει στο Ισραήλ και θα τελειώνει στην Αίγυπτο.
-Και γιατί να κάνουμε κέντρο του τόξου αυτό το νησί;
-Όπως είπες και εσύ προηγουμένως είναι θέμα γεωγραφίας. Εδώ είναι η κεφαλή του τόξου που θα σημαδέψει την Κόκκινη Αρκούδα. Από την άλλη είναι τεράστια τα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων.
-Μα έχουν κάνει συμφωνία με το Ισραήλ.
-Βουβάλι άρχισες να ξεχνάς, ο Όμιλος μας είναι και εκεί αλλά με άλλο όνομα!!!
-Ένα πράγμα δεν κατάλαβα, αφού έχουμε δίαυλο συνεργασίας με τις εταιρείες ενέργειας που είναι το πρόβλημα;
-Ότι βγάζουμε πρέπει και να το πουλάμε σε εξαρτημένους από εμάς, μόνο έτσι θα είμαστε αφεντικά στον Κόσμο.
-Δεν καταλαβαίνω, που το πας;
-Στο είπα και πριν αλλά φαίνεται δεν το κατάλαβες. Η Τουρκία είναι πλήρως εξαρτώμενη ενεργειακά από την Κόκκινη Αρκούδα. Αν κάνουμε την Τουρκία ενεργειακό πελάτη εξαρτημένο από εμάς και κέρδη έχουμε και ένα μεγάλο χτύπημα της δίνουμε.
-Καλά και πως θα το κάνουμε αυτό;
-Θα ενεργοποιήσουμε ένα παλιό σχέδιο «την δικοινοτική διζωνική δημοκρατία» στην Κύπρο.
-Μα είναι ατίθασοι αυτοί οι Έλληνες. Δεν θυμάσαι με τι ποσοστό είπαν ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν;
-Άτυχη ιστορική στιγμή φίλε μου, έτυχε να έχουν ηγέτη τότε τον Τάσο Παπαδόπουλο, αλλά τώρα είναι μακαρίτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας ενοχλήσει ξανά.
-Και πως είσαι σίγουρος ότι θα δεχθούν αυτοί την φορά;
-Σου είπα, θέλει στρατηγική το πράγμα. Έχω συνεννοηθεί με το Γερμανικό Μπουλντόγκ να πάει και να διαλύσει την οικονομία τους. Μέχρι και κούρεμα των καταθέσεων θα κάνει. 
-Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
 
Χωρίς να ρωτήσει πάλι ο Ύαινας πήρε το τηλεχειριστήριο και άνοιξε την τηλεόραση πολλαπλών οθονών απέναντι από το μεγάλου γραφείου του Βουβαλιού. Όλα τα διεθνή τηλεοπτικά μέσα έδειχναν εικόνες από την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Τράπεζες κλειστές, απελπισμένοι πολίτες. Με μια απότομη κίνηση ο Ύαινας έκλεισε το τηλεκοντρόλ.
 
-Το Γερμανικό Μπουλντόκ μας έκατσε λίρα εκατό. Πιο πιστό σκυλί δεν πρόκειται να βρίσκαμε. Αν και δεν ξέρει πλήρως τα σχέδια μας. Εκτελεί τις εντολές μας σα να είμαστε συνεταίροι.
-Και μέχρι που θα τραβήξει η επίθεση στους Κύπριους ;
-Μέχρι η εξαθλίωση να γεμίσει το μυαλό τους με φόβο. Όταν το κεφάλι κυριαρχείται από τον φόβο μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις. Όταν θα υπάρχει μόνο φόβος στο μυαλό τους τότε θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο της «δικοινοτικής διζωνικής δημοκρατίας».
-Λίγος ασαφές δεν είναι σαν όρος;
-Μην ανησυχείς, τα σαΐνια του Ομίλου βρήκαν ένα νέο διπλωματικό όρο και για την «διζωνική» και για την «διττή κυριαρχία» και το όνομα αυτού «δημιουργική ασάφεια».
-Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ένα οικονομικό θέμα να το κάνουμε πολιτικό;
-Πρόεδρε είσαι εκτός πραγματικότητας , δεν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια ότι οι καλύτερες μπίζνες πρέπει να έχουν πολιτική κάλυψη; Και εξαρτημένους πελάτες έχεις και υποχρεωμένοι είναι. Άσε που φοβούνται να μην σε χάσουν. Με το καλό να πετύχει το σχέδιο μας θα βάλουμε και μια γερή τρικλοποδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναγνωρίζοντας του μουσουλμάνους Κύπριους ως κρατική οντότητα ανοίγουμε την πλαϊνή πόρτα για να μπαινοβγαίνει νόμιμα η Τουρκία στην αυλή της Ευρώπης.
-Για να καταλάβω λοιπόν το σχεδιασμό του Ομίλου, διαλύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, γυρίζουν όλα υπέρ των Τούρκων, τους κάνουμε βασικούς πελάτες, μειώνουμε δραματικά την εξάρτηση τους από την Κόκκινη Αρκούδα.
-Υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός οικονομικός παράγοντας, θα ζαλίσουμε το ευρώ , είναι καιρός το νόμισμα μας να γίνει το κυρίαρχο στον κόσμο.
-Καλά και πως θα γίνει αυτό;
-Το Τούρκικο κράτος θα έχει για επίσημο νόμισμα την ττουρκική λίρα, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε συναλλαγές με δύο νομίσματα μέσα στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το διπλό νόμισμα θα γίνει ο Δούρειος Ίππος της Ευρώπης.
-Και τώρα σε ποια φάση είμαστε;
-Σε έξι μήνες θα ολοκληρωθεί το στάδιο «οικονομική εξαθλίωση» και αμέσως μετά περνάμε στην φάση «κοινό ανακοινωθέν» η πρώτη πράξη νομιμοποίησης του Τουρκικού κράτους, και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Το νησί θα τεθεί υπό διεθνή έλεγχο με εμάς να έχουμε τον πρώτο λόγο. Ήθελα να σου τα πω για να ξέρεις και τι σου γίνεται!!!
 
*Η Κύπρος είναι στην χειρότερη φάση της ιστορίας της. Για λόγους που επιθυμεί τα διεθνές κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να τουρκοποιηθεί, με συνοπτικές διαδικασίες. Η Ελλάδα μάλλον παρακολουθεί αδιάφορα τα γεγονότα. Οι Έλληνες Κύπριοι έχουν την ευκαιρία να πουν ένα δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ. Αν ευοδωθούν τα σχέδια του παγκόσμιου κεφαλαίου, να μην μας κακοφανεί αν η Τουρκία επιδιώξει «διζωνική δικοινοτική δημοκρατία» στην Θράκη, στην Ρόδο και αλλού…. Και μην ξεχνάμε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!!!
Το 1940 ο πάμπτωχος Έλληνας, αντιστάθηκε στις καλύτερες στρατιωτικές μηχανές του κόσμου και δημιούργησε το έπος της εθνικής αντίστασης. Το 1955 οικονομικά εξαθλιωμένοι Κύπριοι σήκωσαν τα όπλα τους ενάντια στην υπερδύναμη των Άγγλων, το 1974 Ελδυκάριοι άφησαν την τελευταία τους πνοή ενάντια στους Τούρκους. Θα τολμήσουμε με δική μας υπογραφή να νομιμοποιήσουμε την εισβολή; Εκτός από τα οικονομικά μεγέθη υπάρχει και ο πατριωτισμός…..