Site icon Αρχείο anagnostis.org

Μείον 25% το τιμολόγιο του νερού στο Άργος

Νερό με νιτρικά

Yλοποιείται η δέσμευση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου, για την ελάφρυνση του βάρους των νοικοκυριών και έτσι μειώνεται η τιμή του νερού κατά 25%!

Μετά το νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΔΕΥΑΑΡΜ από τα  χρέη των 20 εκατομμυρίων ευρώ που άφησαν οι διοικήσεις του παρελθόντος και τον δραστικό περιορισμό τους, στις δυσκολότερες ώρες της πατρίδας μας ο Δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, υλοποιεί  τη δέσμευση του προς το  λαό του Δήμου Άργους  Μυκηνών και πλέον έλαβε απόφαση για τη μείωση της τιμής του νερού κατά 25%.

Γνωρίζουμε πως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που τα μέσα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ και ο Δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, διερεύνησαν τη δυνατότητα της επιχείρησης να προχωρήσουμε σε μείωση του τιμοκαταλόγου της ύδρευσης. Σαν αρχική σκέψη ήταν να μειωθεί το ειδικό τέλος 80% αλλά αυτό βάσει του Ν.1069/80 και τις ανανεώσεις που έχει πάρει κατά καιρούς δεν μπορεί να καταργηθεί πριν το 2020.  Μια δεύτερη σκέψη, ήταν να μειωθεί το ποσοστό χρήσης της αποχέτευσης από 80% σε 40%, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι λύση, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα ωφεληθούν μόνο οι πολίτες του Άργους και της Ν. Κίου όπου έχει περάσει η αποχέτευση. Η υπηρεσία πρότεινε ποσοστό μείωσης 4,16% , ποσοστό που κρίθηκε ελάχιστο σε σχέση με τα οικονομικά προβλήματα του κάθε νοικοκυριού. Για το λόγο αυτό η μείωση που προτάθηκε είναι κατά -25% στο πάγιο και αλλαγή στις κλίμακες.

Η απόφαση έχει, ήδη, ληφθεί  σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑΡΜ  στις 11-2-14 με το σκεπτικό της αναγνώρισης από την πλευρά της επιχείρησης του δυσβάστακτου κλίματος για τα νοικοκυριά του δήμου μας και μετά από ανάλυση των οικονομικών και του προϋπολογισμού.  Αναλυτικά θα μειωθούν το πάγιο και αναπροσαρμόζονται οι κλίμακες.

Πάγιο μείωση -25%.

Οι νέες κλίμακες:
-Από 0 έως 20 κυβικά μέτρα η πρώτη κλίμακα, ενώ ήταν από 0-10 κυβικά, που σημαίνει ότι με την ίδια τιμή μπορούν τα νοικοκυριά να καταναλώνουν το διπλάσιο νερό.
-Από 20 έως 50 κυβικά η δεύτερη κλίμακα
-Από 50 και άνω
Η μείωση αφορά τις περιοχές που τιμολογούσε η ΔΕΥΑΑΡΜ έως 31-12-2012 καθώς για τις υπόλοιπες που τιμολογούσε έως τότε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν έγινε καμία αύξηση.  
Αυτή η αλλαγή στην πρώτη κλίμακα έχει μείωση 25%. Σ’ αυτή τη κλίμακα είναι το 85% των νοικοκυριών που υδροδοτεί η ΔΕΥΑΑΡΜ. Τα είκοσι κυβικά είναι είκοσι τόνοι νερό.

Exit mobile version