ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κατεβάζει υποψήφιο δήμαρχο η “Άλλη Πρόταση”

Η γενική συνέλευση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στο Βουλευτικό, την Τετάρτη 26-2-2014, συζήτησε και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα ύπαρξης της αυτόνομης δημοτικής κίνησης στη σημερινή πολιτική και οικονομική κρίση και της παρέμβασής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Με αυτοκριτική διάθεση διαπιστώσαμε τα προβλήματα της μέχρι σήμερα παρουσίας της.  Προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη σταθερής και δημιουργικής επαφής με τον κόσμο και γόνιμης γόνιμης εσωτερικής λειτουργίας της παράταξης.
Καθημερινά διαπιστώνουμε την επιβεβαίωση των προτάσεων που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταθέσει για το Δήμο.
Η κατοχύρωση, μέσα από αδυναμίες και προβλήματα, μιας συλλογικής παρουσίας ενός συνδυασμού χωρίς αρχηγούς και ηγεμονικές συμπεριφορές είναι σημαντική γι’ αυτούς που πιστεύουν σε συμμετοχικές διαδικασίες στο πολιτικό φάσμα και σε μια αυτοδιοίκηση αμεσοδημοκρατική και όχι συγκεντρωτική και δημαρχοκεντρική.  
Ως δημοτική κίνηση δε  μας χαρακτηρίζει ο επικεφαλής, δεν είμαστε ο συνδυασμός του τάδε ή του δείνα. Είμαστε η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του δήμου μας.  Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία η ύπαρξη και η παρέμβαση ενός συνδυασμού δημιουργημένου «από τα κάτω», πολυσυλλεκτικού, που ενώνει με άξονα ένα πρόγραμμα για ολόκληρο το Δήμο. Αυτή η διαφορετική λειτουργία, η διαφορετική προσέγγιση στο σήμερα και στο αύριο του δήμου είναι η προοδευτική, σύγχρονη ματιά για τα πράγματα, που διαμορφώνει ταυτόχρονα συνειδητούς και ενεργούς πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν και οι απόψεις για συνεργασία του νεοσύστατου δημοτικού συνδυασμού Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική  Ανατροπή. Με τους εκπροσώπους του συνδυασμού αυτού και με άλλα μέλη της νέας παράταξης μας συνδέει μια κοινή πορεία στο αυτοδιοικητικό κίνημα, σήμερα όμως επιλέγουν μία διαφορετική προσέγγιση με άλλες πρακτικές στη διαμόρφωση της πολιτικής παρέμβασης.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε να διευρύνει το συντονιστικό όργανο της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για να συντονίσει τις παρεμβάσεις και να εντατικοποιηθούν οι επαφές με ενεργούς πολίτες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ή και να στελεχώσουν τον συνδυασμό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το νέο συντονιστικό όργανο αποτελείται από τους Μπάμπη Αντωνιάδη, Μανώλη Βέμη, Κώστα Γκότση, Δημήτρη Γεωργόπουλο, Ησαΐα Καραχάλιου, Κώστα Καράπαυλο, Μαργαρίτα Καραμολέγκου  και Παναγιώτη Ψύχα.
Τέλος, η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δηλώνει ότι εκπροσωπείται στα όργανα του Δήμου από τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Βλαχάκη και τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους Μαργαρίτα Καραμολέγκου και Γιάννη Δωροβίνη.