Πλήρης ανατροπή σκηνικού στη φερόμενη ως εκβίαση επιχειρηματία, ιδιοκτήτη κλινικής αιμοκάθαρσης στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με δηλώσεις του φερόμενου ως εμπλεκόμενου, συνταξιούχου αστυνομικού, κ. Γεώργιου Μαρκάκη, και του δικηγόρου Αθηνών, κ. Ευάγγελου Δ. Πουρνάρα, που ανέλαβε την υπεράσπισή του, ουδέποτε ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του κ. Μαρκάκη και οιουδήποτε των λοιπών τριών συλληφθέντων, όπως αρχικώς είχε διαρρεύσει.
Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απάτης, τετελεσμένης και σε απόπειρα, σε βάρος του κλινικάρχη για ποσό που υπερβαίνει τις 30.000,00 Ευρώ. Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο Γιώργος Μαρκάκης αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο δικηγόρος κ. Πουρνάρας επεσήμανε ότι ο εντολέας του δήλωσε από την αρχή αθώος, ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κλινικάρχης να ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα «εξαπάτησης» τη στιγμή που αφενός μεν ο ίδιος καλούσε σε συναντήσεις για να επιλύσουν εκκρεμότητες της κλινικής τον έτερο συλληφθέντα, γνωστό επιχειρηματία της Κορίνθου, και τον κ. Μαρκάκη, οι οποίοι σημειωτέον ήταν μέλη του Δ.Σ. της κλινικής, αφετέρου δε παρίστατο σε αυτές πάντοτε και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κλινικάρχη, κος Σ. Πανούρης.
“Ο εντολέας μου”, συνέχισε ο κ. Πουρνάρας, “είναι ένας καθόλα έντιμος άνθρωπος και οικογενειάρχης, έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη από το αστυνομικό σώμα ενώ απολαμβάνει της αναγνώρισης και του σεβασμού του συνόλου της κοινωνίας της Κορίνθου. Η συγκεκριμένη διαφορά έχει αστικό χαρακτήρα και κακώς επιχειρείται η ποινικοποίησή της. Αυτό”, σημείωσε, “έχει αρχίσει ήδη να γίνεται κατανοητό από τις δικαστικές αρχές”, ενώ δήλωσε βέβαιος για τη θετική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.