ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Χελιώτης: Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» έχει προβλεφθεί για το 2014

Με αφορμή τις βολές του Χρήστου Γραμματικόπουλου ότι το Ναύπλιο δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα  «Άθληση για όλους», δεν άργησε να έρθει η απάντηση από το αρμόδιο τμήμα του δήμου Ναυπλιέων, αναφέροντας ότι έχει τελικά προβλεφθεί η συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα για το τρέχον έτος.
 
Σχετικά με την συμμετοχή του ΔΟΠΠΑΤ στο Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» και προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι έχει προβλεφθεί η συμμετοχή για το έτος 2014 και η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει στις 18.3.2014. Μάλιστα για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού έχει προγραμματιστεί η λήψη απόφασης επί των σχετικών προσλήψεων.
 
Πέραν αυτών, ο ΔΟΠΠΑΤ έχει προβλέψει και εγγράψει ήδη πίστωση στον αντίστοιχο κωδικό του το ποσό των 20.000 € για την υλοποίηση του προγράμματος. Βεβαίως δεν πρόκειται για χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αλλά για πρόγραμμα του οποίου τα έξοδα λειτουργίας πρέπει να καλυφθούν καθ’ ολοκληρίαν από τις συνδρομές των συμμετεχόντων δημοτών και τότε και μόνο ενδεχομένως θα λάβει την επιδότηση ο φορέας υλοποίησης. Δυστυχώς οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με την πληρωμή αντιτίμου, προϋπόθεση που πρέπει να μας κάνει όλους πολύ προσεκτικούς στην υλοποίηση του προγράμματος. Σύμφωνα μάλιστα με την διατύπωση της σχετικής απόφασης: το σύνολο της δαπάνης θα καλύπτεται από έσοδα από την καταβολή αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Προς αποφυγή εντυπώσεων και παρανοήσεων δηλώνουμε ότι πρόθεση του ΔΟΠΠΑΤ είναι να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχετικό πρόγραμμα, όπως και κάθε πρόγραμμα το οποίο προάγει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών, με αίσθημα ευθύνης. Ο ΔΟΠΠΑΤ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αλλά πάντα υπό το πρίσμα της όσο το δυνατόν μικρότερης επιβάρυνσης των δημοτών.