ΚοινωνίαΑρχείο

Απάντηση Κωστούρου στις καταγγελίες για τα αδέσποτα

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δεν άφησε αναπάντητες τις καταγγελίες του Μπάμπη Αντωνιάδη, περί μαζικής θανάτωσης αδέσποτων πριν την διεξαγωγή του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου. Με ανακοίνωση του ισχυρίζεται πως τα αδέσποτα μαζεύτηκαν και φιλοξενήθηκαν, μέχρι το πέρας της διοργάνωσης του μαραθωνίου, όπου και αφέθηκαν πάλι ελεύθερα.

“Οι επιθέσεις εναντίον ζώων αποτελούν μια ανοιχτή πληγή για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας. Ο Δήμος μας δίνει συνεπή και αδιάκοπο αγώνα για την προστασία τους και, ιδιαίτερα, των αδέσποτων που βρίσκονται εκτεθειμένα σε μεγάλους κινδύνους. Σε συνεργασία με τον υπερδραστήριο Φιλοζωικό έχει διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για στειρώσεις , θεραπείες, αποπαρασιτώσεις κλπ.
Απαντώ ευθέως στον κύριο Μπάμπη Αντωνιάδη διότι αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, τόσο σε δημόσιο όσο όμως και σε προσωπικό μου επίπεδο, αφού έχω χάσει δύο πολυαγαπημένα μου σκυλιά από δηλητηρίαση μέσω φόλας.
 
Και απαντώ ευθέως με πικρία και οργή για τις άδικες κατηγορίες που εξαπέλυσε δημόσια, καθώς πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Για την αποκατάστασή της, παραμονές του Μαραθωνίου, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπλίου, περιμαζέψαμε αδέσποτα σκυλιά, τα οποία φιλοξενήθηκαν σε κτηνιατρείο και στο σπίτι του προέδρου του φιλοζωικού και τα αφήσαμε ελεύθερα μετά τη διοργάνωση.
 
Ο Δήμος θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων, αναζητώντας λύσεις που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα προς όφελος των ζώων και της κοινωνίας μας. Παρακαλώ, στο λίγο καιρό που απομένει μέχρι τις εκλογές της 18ης Μαΐου, ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο αντιπαράθεσης, χωρίς ψέματα και χωρίς θυσία της αξιοπρέπειάς μας στο βωμό των όποιων εκλογικών συμφερόντων.”

Την άποψη του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου στηρίζει και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπλίου “οι αδέσποτοι”, όπου με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες του Μπάμπη Αντωνιάδη είναι αναπόδεικτες και επιβεβαιώνουν ότι όντως μαζεύτηκαν κάποια ζώα τα οποία και φιλοξένησαν οι ίδιοι για την συγκεκριμένη μέρα όπου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα.

“Δυστυχώς που τα ζώα δεν μπορούν να ψηφίσουν…..”
Του Στέλιου Κυριάκου προέδρου του του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου
 
“Σε συνεργασία με την κυρία Σοφία Ξύδη, (μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Μαραθώνιου Ναυπλίου), όπου μου υπέδειξε πως θα υπήρχε πρόβλημα με αδέσποτα κατά την πορεία του Μαραθωνίου, φιλοξενήσαμε, δυστυχώς μόνο για ένα βράδυ, σκυλιά που πιθανώς να ήθελαν να παίξουν με τους δρομείς και να δημιουργούσαν πρόβλημα.
 
Επειδή το σπίτι μου είναι οριακά από ζώα (διότι ήδη φιλοξενώ σαραντατρία αδέσποτα) σε αυτό το έργο, μου συμπαραστάθηκαν:
α) η Βασιλική Χριστοπούλου όπου φιλοξένησε τα 4 μεγαλόσωμα σκυλιά του στρατοπέδου, που συνήθως, όπως θα έχετε δει, ακολουθούν τους περαστικούς και γαβγίζουν, 
β) ο Βαγγελης Μαστής όπου φιλοξένησε τα 2 τσοπανόσκυλα που συχνάζουν στον κόμβο της Άριας και παρότι είναι υπέροχα ζώα μπορεί να τρομάξουν κόσμο λογω του μεγέθους τους, 
γ) η Γεωργία Ψωνη κτηνίατρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου όπου φιλοξένησε τα 2 θηλυκά μεγαλόσωμα του στρατοπέδου που καταφέραμε να τα πιάσουμε στην Άρια και επί την ευκαιρία στειρώθηκαν και αφού πάρουν την δεκαήμερη αντιβίωση θα επιστρέψουν και αυτά στο στρατόπεδο.
 
Χαίρομαι που και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπλίου έβαλε ένα λιθαράκι στο να διεξήχθη ομαλά ο Μαραθώνιος που πρόβαλε την πόλη μας με τις καλύτερες κριτικές τόσο σε Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Δράττομαι της ευκαιρίας να παρακινήσω όσους έχουν στοιχειά για ”ομαδική εξόντωση με φόλες” να έρθουν μαζί μου να τα καταγγείλουμε στο σημείο που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία να γίνονται οι καταγγελίες και είναι το αστυνομικό τμήμα. Καταγγελίες και ανέφικτες υποσχέσεις προεκλογικά σε site και ΜΜΕ, από ανθρώπους που έχουν άγνοια του προβλήματος και δεν τους ξέραμε ούτε τηλεφωνικά στην τόσο δραστήρια πορεία που έχει δείξει ο σύλλογος μας, δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος. Η αγκαλιά του συλλόγου μας είναι ανοικτή για όλους ανεξαρτήτου κόμματος φτάνει να μας θυμάστε και μετά τις εκλογές!

Και επί τη ευκαιρία, έχω εννέα κουτάβια στο αυτοκίνητο μου και αλλά τέσσερα στη γραμματέα του συλλόγου (Δέσποινα). Μήπως ενδιαφέρεται κανείς να τα φιλοξενήσει η να τα υιοθετήσει;;;;

Θα χαρώ πολύ να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για εμάς και τα αδέσποτα.”