ΚοινωνίαΑρχείο

Το ΥΠΕΚΑ στηρίζει την καμπάνια Let’s Do It Greece

Επιστολή με θέμα την συμμετοχή στην κοινή δράση“Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα” στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας “Let’s Do It” έστειλε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, προς τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Η Διεθνής Εθελοντική Εκστρατεία ‘’Let’s Do It’’ φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας και είναι η μεγαλύτερη και η πιο έντονα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχήεπτά εκατομμυρίων εθελοντών σε 96 χώρες. Πολίτες σε κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην κινητοποίηση, δείχνοντας την τεράστια δύναμη μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας, που διαχέεται γρήγορα και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Η ημέρα της κοινής δράσης για την Ελλάδα είναι η Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το σύνθημα“Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα” και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του εθελοντικού φορέα “Ώρα για Δράση”.

Το ΥΠΕΚΑ έθεσε υπό την αιγίδα του την πρωτοβουλία εθελοντισμού και ενεργητικής προσωπικής συμμετοχής χιλιάδων πολιτών που συμβάλλουν στον καθαρισμό, μέσα σε μια μέρα, των πόλεών τους, των γειτονιών, των πάρκων, των δασών, των παραλιών, θέλοντας να προβάλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Βασικός σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν πολίτες και φορείς και μέσα από τη συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων, δήμων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, να «καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα», αντιδρώντας σε επιβεβλημένα καταναλωτικά πρότυπα, αλλάζοντας νοοτροπία και συνήθειες.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε όλη τη χώρα, με το διακριτό και διακεκριμένο τους ρόλο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, να συνεργαστούν με τους διοργανωτές και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της καμπάνιας, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα, εμπνέοντας χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως υπογραμμίζει ο Υπουργός ΠΕΚΑ: “Γνωρίζουμε καλά ότι δεν αρκεί μια πετυχημένη Πανελλαδική Κινητοποίηση για να απορρυπανθούν οι πόλεις μας, τα αστικά κέντρα, οι παραλίες, το περιβάλλον. Είναι όμως πολύτιμη η συμβολή της στην αφύπνιση της κοινωνικής αυτενέργειας και περιβαλλοντικής δράσης, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, στην ανάδειξη του δημιουργικού ρόλου των συλλογικών κοινωνικών φορέων και οργανώσεων.  

Να απομακρύνουμε  απορρίμματα  από όλα τα σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Να αναδείξουμε τη δύναμη της συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα Ομορφότερη και Καθαρότερη”.
 

ΠΗΓΗ