Τη διακήρυξη των αρχών της παράταξης «Πελοποννησιακή συνεργασία» Πρόταση ανάπτυξης, έκανε γνωστές ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες σε συνέντευξη τύπου όπου παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Τρίπολη. Δίπλα του είχε τη Μαριλένα Σούκουλη και τους Γιώργο Πουλοκέφαλο, Ανδρέα Πουλά και Παναγιώτη Αλευρά. Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν οι αρχές του συνδυασμού, η φιλοσοφία, η αντίληψη των μελών και όλη η κοσμοθεωρία που έχουν για το χώρο της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
“Η παράταξη εκφράζει την ανάγκη για μια μεγάλη συνεύρεση, συνένωση, σύνθεση, υγιών κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων με στόχο στις επερχόμενες εκλογές να απαντήσουν θετικά σε μια μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά στην Πελοποννήσου και στους πολίτες της” ανέφερε ο κ. Δέδες.
Στη συνέχεια μίλησε για τα άτομα τα οποία πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο όπου είναι άνθρωποι κοινωνικά, επιστημονικά και επαγγελματικά καταξιωμένοι, με διαδρομή στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Είμαστε στη συνένωση δυνάμεων που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς, ιδεολογικούς χώρους τους οποίους δεν απαρνούμαστε αλλά συνενώνουμε δυνάμεις σε ένα μεγάλο στοίχημα, επειδή οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν μας αποτρέπουν στο να συμφωνήσουμε για τα ζητήματα του τόπου και της περιφέρειας μας.“
Στη συνέχεια ο κ. Δέδες ξεκαθάρισε τη θέση του για το αν θα δεχθεί στήριξη από κάποιο κόμμα, λέγοντας ότι είναι η μονή παράταξη που από το πρώτο κείμενο που έβγαλε οριοθέτησε τη θέση της και τη διαφοροποίησε σε σχέση με την παράταξη του κ. Βουδούρη και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της διακήρυξης αρχών ο κ. Δέδες έκανε αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα, όπως: στο ανοιχτό και συλλογικό σύστημα διακυβέρνησης που θα προωθήσει η παράταξή του, την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών, την ενίσχυση των αμεσοδημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων, την αποκέντρωση των διοικητικών λειτουργιών και την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων, την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου με την κεντρική εξουσία και την ενίσχυση των πολιτικών αλληλεγγύης.